AEW: Dynamite #113 (01/12/2021) recenzija

Danielson nastavlja svoj rat sa Dark Order-om, MJF sve jače udara na psihu CM Punk-a, Sting ponovo u ringu, dok Cawdy čeka svoju osvetu. Dobro došli u novu recenziju Dynamite-a.

Prvo što sam primetio je odsustvo Jim Ross-a. Nisam upućen ima li novosti vezanih za njegovu bolest, ali se nadam da će se što pre vratiti na komentatorsku poziciju. Iako je u poslednje vreme postao mim, Dynamite gubi svoje ja kada njega nema. Odlučili su se da nemamo trećeg komentatora, već seriju gostujućih, pretežno rvača. Prvi na redu je Hangman Adam Page, koji će komentarisati Danielson-ov meč.

Bryan Danielson vs. Alan Angels

Iznenadio sam se kada sam čuo koliko je Angels mlad. Svetla je budućnost ove mlade promocije sa ovako velikim brojem mladih rvača. Tipično za većinu pripadnika Dark Order-a, nisam imao priliku da ga gledam u singles vodama i moram da priznam da je, za sada, ostavio najbolji utisak na mene. Prevashodno se fokusira na high fyling stil, no odiše harizmom, tako da ne bih mogao njegov stil da okarakterišem kao spotfest. Nema boljeg protivnika za rad od Danielson-a. Ništa drugačije nije uradio u odnosu na njegove prethodne Dark Order mečeve, mada mi se čini da je dao veći prostor Angels-u za ofanzivu. Angels je to dobrano iskoristio, izvevši „moonsault“ i prelep „spanish fly“. Meč se, tradicionalno, završio šutiranjem u glavu i neizbežnom pobedom Danielson-a. Za razliku od prethodna dva susreta, ovde mi nije smetala neizvesnost. Danielson je izvukao maksimum iz mladog rvača i nemam šta da prigovorim.

6/10

Prva najava za „Winter is coming“. Meč za AEW titulu: Hangman Adam Page vs. Bryan Danielson. Očekivana najava. Jako se radujem ovom meču. TK je zabranio bilo kakav fizički kontakt između ove dvojice do meča, tako da Hangman nije smeo da odgovori na Danielson-ove prozivke. John Silver je mogao, no Bryan se odmah povlači. Meč između Silver-a i Danielson-a je najavljen za narednu nedelju i to će biti kraj ovog mini rivalstva. Doneću konačan sud tek kada budem odgledao i poslednji meč, ali za sada bih rivalstvo okarakterisao kao zabavno, no na momente dosadno.

Miro se nalazi u nekoj nedefinisanoj beloj prostoriji. Govori o tome kako će se uskoro vratiti i da mu je „Bog dao nova saznanja“. Jako čudan promo. Nadam se samo da Miro neće otići u gimmick religioznog fanatika. Sam promo mi je tako zazvučao, mada ništa ne mora da znači.

CM Punk vs. Lee Moriarty

Sledeći komentator, brilijantni MJF. Svaka njegova replika je bila na mestu i za određene stvari bih se čak i složio sa njim. U jednom trenutku je izjavio: „Ne moram da se rvam da bih se dokazivao. Već sam se dokazao. Rvam se kada je to neophodno.“. U potpunosti se slažem sa tim stanovištem i mislim da to mnogo više godi njegovom liku. Sada malo o PG Punk meču. Razvučeno, sporo i dosadno. Dobili su skoro deset minuta. Ni blagu predstavu nemam zašto je to bio slučaj. Punk je već posle par minuta izgledao izmoreno i činilo se da je jedva disao, a maltene ništa posebno nije uradio u ringu. Počinjem polako da sumnjam u to koliko je bila dobra odluka da se vrati. Ne mogu da kažem da sam uživao ni u jednom njegovom povratničkom meču. Meč sa Darby-jem je bio dobar zbog priče i psihologije, ali je kilometrila daleko od standarda na koje nas je AEW navikao. Drugi „bitan“ meč je bio protiv Kingston-a,  isto prilično loše. Nadam se da će uspeti da opravda veoma visoka očekivanja u meču protiv MJF-a. Siguran  sam da će se njegov protivnik potruditi više nego ikada. Svetle tačke meča su bile periodične ofanzive Moriarty-ja. Budile su me iz hibernacije, no trajale su previše kratko da bi popravile utisak o meču. Blag sam bio prema prethodnim Punk-ovim okršajima, ali ovo stvarno nije bilo dobro.

3/10

Još jedna verbalna konfrontacija nakon meča. Dosta kraća nego prethodne nedelje, ali podjednako delotvorno. Obojica su u samom vrhu divizije što se tiče promo-a. Ubacili su motiv „gaćica“ Britt Baker. Ne znam kako se to javilo i, iskren da budem, bilo mi je malo čudno. Punk poziva MJF-a na okršaj, on odbija i najavljuje da će izdominirati naredne nedelje u svojoj borbi za dijamantski prsten.

Obratila nam se i šampionka. Promo je bio prilično zaynovski. Sistem je protiv nje, nije fer što je morala da se rva sa Riho itd. Ništa što već stotinu puta nismo čuli od jednog heel-a. Osvrnuli su se na odsustvo Hayter apropo „proslave“. Situacija se još uvek nije smirila. Baker je najavila da će naredne nedelje Hayter imati meč protiv Riho, da bi još jednom dokazala koliko vredi. Rekao bih da nas odbrana titule čeka tek nakon nove godine, no vreme će pokazati.

Još jedan prilično bizaran segment. Adam Cole dolazi do ringa, radi „boom“ i „bay bay“, da bi se nakon toga vratio na komentatorsku poziciju. Nakon toga, dolazi Orange Cassidy da opako gleda Cole-a. Cole-u se priključuju Bucks-i i napadaju našeg omiljenog comedy rvača. U pomoć dolaze Chuck i Yuta i tu se priča završava. Rivalstvo između njih dvojice se nastavlja, no za sada nije najavljen ni jedan meč. Ne znam šta je bila poenta Cole-ovog komentarisanja, kada je nakon ovog segmenta zbrisao sa te pozicije.

Kraći promo Tony Nese-a, gde objašnjava šta će sve uraditi Guevara-i na Rampage-u. Još uvek ne mogu da izbacim iz glave njegov booking u WWE-u, tako da iskreno ne mogu da ga shvatim previše ozbiljno. Nadam se da će me razuveriti u tom meču.

Wardlow vs. AC Adams

Taz se priključuje komentatorskoj poziciji i tu će ostati do kraja ove epizode. Na redu je Wardlow squash, no priča je mnogo dublja od toga. Signaliziraju Wardlow face turn. Ne bih da se radujem prebrzo jer se sećam kako su prošli put odradili face turn (khm, khm, Brian Cage, khm, khm), ali mi je priča svakako zanimljiva. Wardlow je odradio nekoliko „powerbomb“-ova i publika je odlično reagovala na to. Spears je bio protiv toga da Wardlow povlađuje publiki i signalizirao mu da prestane. Nakon što se meč završio, Spears je upao u ring i stolicom mlatio mučenog jobber-a, dok je Wardlow to gledao i izgledao prilično zgroženo. Ako je to plan, ovo je odličan način da uposle obojicu. Nisu se mnogo pojavljivali na Dynamite-u (sem kao pratnja MJF-u). Ako nekom big man-u treba push, to je svakako Wardlow. Kako mnogo toga možete uraditi u samo nekoliko minuta, najobičnijim squash mečom. Lagao bih ako ne bih rekao da sam impresioniran.

/

Nisam baš najbolje razumeo u čemu je problem, ali Fenix neće moći da brani titule na Rampage-u. Zamenski meč je FTR protiv Penta/PAC dua. U kratkom promo segmentu smo čuli njihovo viđenje, a PAC sa povezom preko očija deluje zastrašujuće nego inače.

Gunn Club (BIlly Gunn and Colten Gunn) vs. Sting and Darby Allin

Spektakularno je kako dobro koriste Sting-a. Nemam reči, zaista. Par poteza i hot tag. On je poslednja osoba koja treba da se dokazuje, mada ovim mečevima pokazuje da je još uvek u kondiciji i da čak ne mora ni da bump-uje previše da bi meč funkcionisao. Najviše od svega, drago mi je što se ovo rivalstvo konačno završilo, Nije trajalo predugo, ali je toliko bilo isforsirano da je povremeno izgledalo kao večnost. Darby je išao na Colten-a, dok je Sting išao na Billy-ja. Očekivan raspored. Darby se toliko bacakao večeras, da sam se iskreno uplašio da će se povrediti, no majstorski je kompenzovao nedostatak brzine kod Billy-ja i Sting-a. Colten nije radio ništa od značaja, no i kod njega je vidan progres. Da li će uspeti nešto ozbiljno da uradi u karijeri? Još uvek je rano da tako nešto komentarišemo, ali svaki put kada ga vidim u ringu, sve je bolji. Recenzija meča možda izgleda kao da sam uživao u istom, što naravno nije bio slučaj. Više sam impresioniran booking-om Sting-a i kako je meč uspeo da nadmaši moje krajnje niske kriterijume. Sasvim pristojno i gledljivo.

6/10

U backstage-u srećemo Jericho-a. On objašnjava da nije „spasio“ Kingston-a, već je pre otvoreno iskazao svoj anemozitet prema 2.0. U to ime, 2.0 ga ponovo napada. Potencijalan tag meč, gde će sa jedne strane biti Kingston i Jericho? Naravno da sam za.

Taz-ova računica je prilično jednostavna. Svi pripadnici Team Taz će učestvovati u meču za dijamantski prsten i zasigurno će oni pobediti. S tim se ne slaže Lio Rush. Čovek održava jedan prilično sterialn face promo/motivacioni govor. On nikada nije bio favorit, uvek se borio protiv toga, da ima makar 1% on će se potruditi itd. Taz mu prosto kaže „penzioniši se“. Genijalan odgovor.

Poslednji promo za večeras. Priprema za prvi polufinalni susret za TBS titulu. Cargill protiv Rosa-e. Cargill je samouverena, Rosa se sa njom ne slaže. Sve u svemu klasika. Jako me interesuje kako će se Cargill snaći u tom meču. To je objektivno najveći njen meč do sada. Nemam neka prevelika očekivanja, ali nadam se jednom, makar zabavnom meču.

AEW TBS Title Quarter Final Match: Kris Statlander vs. Ruby Soho

Zbunjen sam. I to prilično. Šta da mislim o Ruby Soho? Najjače pojačanje ženske divizije do sada, a ni jednom nije uspela da u potpunosti opravda ta očekivanja, uključujući i ovaj meč. Nije zlato sve što sija, to ću samo reći. Nešto je ovom meču falilo. Ne bih znao da utvrdim tačno šta. Nije trajalo predugo, a opet sam se smorio. Ruby je probala da meč vrati na svoj teren, što će reći da ne dozvoli Kris da pokaže svoju fizičku nadmoć i atlezicizam. U prevodu, meč je uglavnom bio na zemlji u nekim hold-ovima. Obično takve mečeve najviše volim, kombinaciju tehničkog i hard hitting rvanja, no izgledala je prilično nevešto i nesigurno u tome. Čak mi se čini da je i oversell-ovala. I to prilično. Retko ko to u ovoj promociji radi, pa mi je verovatno zato zapalo za oko. Izraz lica koji je napravila nakon neuspelog pin-a je bio smešan, tužan i jadan u isto vreme. Kris je bila na nivou i njoj iskreno ne bih imao šta da zamerim. Kada je imala priliku da zablista, ona je upravo to i radila. Nadam se da će biti bolje. Za sada stvarno nije dobro počela.

5/10

Atlanta Street Fight: Andrade El Idolo vs. Cody Rhodes

I drage dame i gospodo, bližimo se kraju ove recenzije. Za kraj, tu je jedan čovek. Čovek koji uvek sebe stavlja u prvi plan. Čovek koji ne može da prihvati da je prevaziđen. Čovek koji ponavlja sve greške WWE-a i misli da će magično ishod biti drugačiji. Čovek koji voli Ameriku. Čovek koji je ponosan na Ameriku. Čovek čija je država toliko uznapredovala da on može da bude otac mulatu. Čovek koji je verovatno najneomiljenija osoba u celoj promocji uz svoju ženu. Čovek koji izgubi bitku, ali nikako i rat. I za kraj, čovek koji jednostavno ne želi da se skloni sa naših ekrana….. CAWDY RHODEEEEES. Kao što sam više puta naglasio, ovaj tip meča prosto nije za mene. Rvači nemaju prostora da iskažu pravu rvanje, a svi ti spot-ovi su mi nezanimljivi. Kada objektivno pogledam ovakav meč, ne vidim ni jednu jedinu razliku u odnosu na prosečan TLC meč WWE-a, a od njega bežim ko đavo od krsta. Verujem da će ovo nekome biti zanimljivo, meni svakako ne. Sem prevelikog broja spot-ova, ne bih znao ništa konstruktivno da vam kažem o ovom meču. Jedino što je publika bila u ogromnoj krizi koga da podrže, a sve se dešava u Cawdy-jevom rodnom gradu. Za kraj, spomenuo bih samo finiš. Cawdy je sve vreme imao neki đavo na leđima- Komentatori su to probali da pravdaju preko „đubreta“ od kante, ali svako sa dva grama mozda je mogao da zaključi da to nije slučaj. Otrkilo se šta je u završnim minutima. Andrade postavlja sto, ali Cawdy sve vreme pokušava da eskivira prolazak kroz isti. Ničim izazvano se pojavljuje Brandi i benzinom pali sto. Cawdy, sav iznenađen, radi superplex Andrade-u kroz sto, s tim da on prvi udara. Onda prosto radi pin i pobeđuje meč. Kako to pravdate? Čovek je prošao kroz zapaljen sto, no sell-ovao spot (iako ga je Andrade sell-ovao kao da je on prošao) i pobeđuje meč. Za kraj imamo divnu sliku muža i žene kako se ljube na televiziji. Početnom uvodu možemo da dodamo i: Čovek koji će proći kroz zapaljeni sto samo da bi dobio par aplauza.

7/10

Ukupni utisak:

Osrednja epizoda. Zanimljive ideje su predstavljen, pre svega za Wardlow-ov face turn, ali kvalitet meča nije bio na nivou. PG Punk meč loš, Ruby/Kris osrednji, kao i Danielson/Angles i Gunn Club/Sting and Darby. Objektivno najbolji/najzabavniji meč main even, a i on svakako nije bio savršen. Sledeće nedelje nas očekuje Hayter/Riho meč koji me raduje, kao i battle royale za dijamansti prsten, koji me pre svega interesuje zbog priče. Filler epizoda.

6/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite #113 (01/12/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*