AEW: Dynamite #112 (24/11/2021) recenzija

Ponovo kasnim, na zapadu ništa novo. Potrudiću se da ubrzam jer nam se bliži Winter is Coming. Jedan meč je već najavljen za taj show. Pretpostavljam da znate o čemu se radi, ali o tome kada hronološki na to dođe red. Večeras smo u Čikagu, što znači da će CM Punk imati meč. Najavljeni card ne deluje ništa posebno, ali da li je opravdalo neka minimalna očekivanja, pročitajte u recenziji.

Očekivali smo QT/Punk meč za početak, a dobili smo najbolji promo segment u istoriji ove promocije. Možda preterujem, no na prvu loptu je dostavilo sve što treba za jedan build i mnogo, mnogo preko. Radi se naravno o verbalnoj konfrontaciji između Punkija (kako ga MJF oslovljava) i MJF-a. Sve je bilo tu. Od referenci na Punk-ov „prethodni život“, njegovo licemerje, UFC karijeru do toga da ga MJF oslovi kao „best number two“. Punk-ovi odgovori su bili dobri i delotvorni, no ne mogu da priđu onome što je MJF izgovorio. Sve što je bilo ko imao negativno da kaže o Punk-u u nekoliko prostih rečenica. Preporuka, ako do sada niste odslušali. Otvaramo ozbiljnim 10/10 segmentom.

CM Punk vs. QT Marshall

Meč je bio što biti mora. Dosta razvlačenja i praznog hoda. Punk je spamovao jedan potez (body slam). QT nije imao odbranu i preterano je oversell-ovao. Ume da bude delotvorno (posebno kada radite sa nekim tipa Paul Wight), ali u ovom meču je bilo nepotrebno. Heel uplitanja očekivana, a nisu ništa pomogla. Sve u svemu, jedan prosečan i zaboravan meč.

5/10

Express reflektira nad prošlonedeljnim događajima. Za sada nisu ni u jednom feud-u i interesuje me šta će s njima nadalje da rade, posebno sa Jungle Boy-om.

Kingston je zlato. Može da proda bilo koji feud, makar pričali o Garcia-i. Napali su ga u backstage-u u jednom duhovitom segmentu. Završilo se prosipanjem kafe i brawl-om. Meč nas očekuje u petak.

Bear Country (Bear Boulder and Bear Bronson) vs. The Gunn Club (Billy Gunn and Colten Gunn)

Neozbiljno i nepotrebno. Billy Gunn se nije uključivao u meč, komentatori nisu znali da prepoznaju ko je koji Bear i svima je bilo jasno da ovo služi samo kao produžetak feud-a između Gunn Club-a i Sting/Darby dua. U potpunosti irelevantan meč.

/

Očekivano, Darby i Sting napadaju heel trio nakon meča. Nakon što Austin-a olako rešava Darby, tata i sin beže van ringa. Nek se desi više taj meč i nek radi Darby nešto korisno.

Pazite sad. Razlog zašto volim profesionalno rvanje. Feud je krenuo jer su Cole i Fish najbolji prijatelji. Chuck i Orange su se našli uvređeni jer u jednoj promociji možete imati samo jedan par najboljih prijatelja. Meč je najavljen za Rampage.

Neočekivani obrt u radnji, ali mlađani Martin je odlučio da se priključi ekipi Team Taz. Vrlo interesantno. Očekujem da će sada Lio Rush jedno vreme da feud-uje sa njima.

AEW TBS Tournamet Quarter Final Match: Thunder Rosa vs. Jamie Hayter

Solidan meč, no ništa više od toga. Iskren da budem, ne bih mogao da izdvojim ni jedan upečatljiv trenutak iz ovog meča. Iako objektivno nije tako delovalo na prvi pogled, mislim da je meč poprilično jednodimenzioanlno predstavljen. Imala je Hayter ofanzivu, naravno, no nisam stekao ni jednog trenutka osećaj da može da dobije ovaj meč, čak i uz sva uplitanja Baker i Rebel. Očekivano, Rosa ide dalje, a u polufinalu je čeka Jade Cargill. Biće to interesantan meč za obe.

6/10

2.0 i Garcia kreću svađu sa svima redom. Nakon napada na Kingston-a, sledeći na redu je Jericho. Ništa se još uvek nije desilo, ali Jericho je za svaki slučaj pokazao zube. Ako i bude nešot, očekujem to na Rampage-u.

Baker je jako razočarana što se drugarica naljutila na nju i jako će biti razočarana ako Rosa osvoji tutlu. Uz sve to, Tony joj saopštava „tužne“ vesti. Riho nikada nije bila eliminisana iz ženskog Battle Royale meča sa All Out-a. Zbog toga, Riho će u petak imati jedan non title meč, ali ako pobedi, biće title. Eto nama verovatno i novog izazivača za žensku titulu.

Bryan Danielson vs. Colt Cabana

Još jedan „samo solidan meč“. Ovde definitivno nije postojao osećaj neizvesnosti, samo je bilo pitanje u kojoj meri će biti squash. Colt je uspeo da odradi par svojih upečatljivih poteza i to je to. Publika je lepo odreagovala na to, tako da mislim da je misija uspela. Što se Bryan-a tiče, skoro pa isti meč kao i sa Uno-om. Što pre se desi taj meč sa Hangman-om, to bolje. Još uvek mi je nelogična ova priča oko Bryan-a i Order, ali nema veze.

6/10

Za razliku od prethodne nedelje, Hangman je sada došao u gear-u i imali smo kraći brawl između njega i Bryan-a. Bryan se ponovo povukao i naredne nedelje ćemo dobiti još jedan njegov meč sa nekim pripadnikom Dark Order-a.

Cody Rhodes, PAC and The Lucha Brothers (Penta El Zero Miedo and Rey Fenix) vs. Andrade El Idolo, Malakai Black and FTR (Cash Wheeler and Dax Harwood)

Spotfest main event. Strašno veliki blam za Cawdy-ja da mu dva puta publika vraća pojas. Kao da je na kupu Radivoja Koraća. Njegov izraz lica sve govori. Timovi nisu bili disfunkcionali, što je dobro i sveli su in ring akciju na aktuelne feud-ov tj. FTR vs. LB, Cawdy vs. Malaki i Andrade vs. PAC. Najbolji mini singles meč je bio između PAC-a i Cash-a. U jednom trenutku sam se u potpunosti izgubio. Svi su radili svoje finišere i nisam više znao ko je „legalan“, a ko ne. Na kraju Andrade odnosi pobedu nad PAC-om uz pomoć Black-a. Solidan meč, ali priča svakako nije još uvek gotova.

7/10

Ukupni utisak:

Rvanje nije bilo na nekom naoročito visokom nivou, mada ništa nije bilo loše. Ocenu više epizoda dobija zbog onog sjajnog početnog promo-a. Pristojno, kada se sve sabere i oduzme.

7/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite #112 (24/11/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*