AEW: Dynamite #111 (17/11/2021) recenzija

S obzirom da smo završili recenzije celog G1 tunira, krajnje je vreme da ponovo uhvatim ritam i krenem sa pisanjem nedeljnih AEW recenzija. Iza nas je još jedan sjajan PPV, a kakav je bio Dynamite-a nakon toga, pročitajte u nastavku.

Desilo se ono što smo i očekivali. Omega će da napravi pauzu od rvanja. Ne zna se još uvek koliko, ali u kraćem promo-u su nam to saopštili. Iako je promo bio kratak, uspeli su da unesu crv sumnje u hijerarhiju Elite-a. Cole je smatrao da je on logičan izbor, dok se Omega u stvari obraćao Bucks-ima. Ništa se još uvek nije desilo, ali baš me interesuje kako će na dalje razvijati ovu priču. Elite je oba meča izgubio i trenutno su bez titula i novih protivnika.

Veče otvara Hangman Adam Page i drugovi iz Dark Order-a. Imao je jedan prilično solidan face promo, sve do trenutka kada ga je Bryan Danielson prekinuo. Tu stvari već postaju zanimljive. Sve što je rekao Bryan je, u neku ruku, tačno, ali pristup mu je bio heel. Nije još uvek imao full heel turn, ali gestikulacija, način na koji se obraća publici i protivnicima i sam meč je imao heel manevre. Iskreno, bio sam blago šokiran zašto su to odlučili. Ne bih imao ništa protiv da imamo standardan face vs. face meč. Nije kao da ih nismo do sada gledali. Pošto, po Bryan-ovim rečima, Page nije raspoložan za borbu, zameniće ga neko iz Dark Order-a, što je u ovom slučaju bio Evil Uno.

Bryan Danielson vs. Evil Uno

Verujem da je ovo maksimum koji možemo očekivati od Uno-a. Nije Uno loš, samo ne postoji ništa autentično u njegovom stilu rvanja. Čist prosek. Danielson je preko priče uspeo da poboljša kvalitet meča. Ponašao se prema njemu kao da nije na njegovom nivou (što je tačno) i ponižavao ga je kad god se ukazala prilika. To je, logično, raspalilo Uno-a da ubrza ritam meča i proba da iznenadi Danielson, što, očekivano, nije uspelo. Glavni problem ovog meča je bio što nije postojao ni promil šanse da Uno pobedi, ali priznaću da se lepo uklopilo u priču koju su hteli da ispričaju. Još uvek ne vidim potrebnu za tim, jer Bryan ima meč za titulu obrni okreni, no dobro. Solidan meč.

7/10

Bryan uzima mikrofon i kaže kako će se sukobiti sa svakim pripadnikom Dark Order-a, sve dok ne dođe do Page-a. Naredne nedelje je Dynamite u Čikagu i s obzirom da je Colt Cabana iz Čikaga, taj meč nas očekuje sledeće nedelje. Ne mogu baš da kažem da se radujem, ali može biti zanimljivo.

Nakon meča na Full Gear-u, MJF je održao kraći promo, gde je manje-više rekao sve što sam ja napisao u recenziji. Da je odličan u ringu, da može sa svakim da se sukobi, da ga ne interesuje stanje njegovog kolena jer je pobedio i da će uskoro biti šampion.

Kingston proba nešto da kaže, neko ga prekine. U ovom slučaju su to bili pripadnici 2.0-a sa njihovim drugom Garcia-om. Očekuje nas meč naredne nedelje na Rampage-u.

The Butcher and The Blade vs. CHAOS (Orange Cassidy and Tomohiro Ishii)

Iskreno sam se nadao da će ovaj meč biti za nijansu bolji, ali bio je zadovoljavajuć za TV standarde. Ishii nažalost nije dobio svoju muziku (buuu). Još jedan detalj koji sam primetio je da komentatori njegovo prezime izgovaraju Išii, dok ga u Japanu izgovaraju Iši. Ne znam šta je pravilno, ako neko zna, nek napiše u komentaru. Nebitno, meč je bio standardno formulisan. Orange je krenuo u sukob sa Blade-om, čekao se hot tag Ishii-ja, Ishii je uradio ono što Ishii radi najbolje, vratio se Orange, Matt je hteo da ga zaustavi, ali uključio se Rocky Romero i na kraju pobeda face tima. Bukvalno standardnije ne može. Pored toga, uvideo sam koliki je problem kad Ishii nema adekvatnog protivnika. U njegovom sukobu sa Butcher-om, svaki njegov potez je izgledao drugačije, verovatno jer Butcher nije znao da sell-uje kako treba. Sve je bilo ovde i lariet i brainbuster i superplex i no-sell. Sve ono što volim kod njega, ali nije štimalo. Sve u svemu, još jedan solidan meč.

7/10

Ne, ne, ne, drage dame i gosodo. Nije kraj alijanse Andrade-a i Malakai-a, već naprotiv, širimo se. Pazite sad, za narednu nedelju je najavljen 8 man tag meč, Cawdy, PAC i Lucha Bros protiv Andrade-a, Malakai-a i FTR-a. Zašto pobogu? FTR već ima heel grupaciju iza sebe, Malakai ne voli nikoga, isto kao i Andrade. Za face-ove mi je čak i jasno, vraća se Death Triangle, no opet mislim da je nepotrebno. Nek Cawdy odradi više taj heel turn i da se rešimo tog problema.

Britt Baker je imala kraći promo gde najavljuje meč između Hayter i Rosa-e u turniru za TBS titulu. Sem toga, ništa posebno nije rekla.

AEW TBS Title Tournament Quarter Final Match: Nyla Rose vs. Hikaru Shida

Kada malo bolje razmislim, krivo mi je što Shida više nije šampion. Ovaj meč je pokazao kako ona ume da od bilo kog protivnika napravi zver, a da taj protivnik pritom ništa posebno ne radi. Napredak Nyla-e od kada se pojavila u promociju je 0. Pratim od početka i ništa nije promenila u svom stilu rvanja. Uhvati, povremeno baci i grrrr, baš sam opasna. S druge strane, Shida je majstorski odradila posao. Na pre-show-u, koji nažalost nisam gledao, Nyla i Deeb su uradile udruženi zločinački poduhvat nad njenom nogom. Ona je to majstorski prodaval, čak i kada je radila malo riskantnije poteze. Za razliku od njenog run-a sa titulom, ovde se nije ponašala kao glupi face. Sve vreme je pokušavala da izoluje Guerrero iz meča, i na kratko joj je to čak i uspelo. Meč dobija ovu, relativno, visoku ocenu samo zbog nje. Svaka joj čast.

7/10

Malakai nikoga ne voli. Sve će da uništi. Idemo dalje.

Tu je i MJF uživo. Šta nam poručuje? Skoro pa isto što i u promo-u koji smo videli malopre. Bitna razlika. Kada je spomenuo da niko u svlačionici ne može da ga pobedi, pojavio se CM Punk. Eto neočekivanog obrta u radnji i konačno jedan Punk-ov meč koji me raduje. Nije rekao ni reč, samo ga je gledao. Kada mu je MJF pružio ruku da se upoznaju, on se samo nasmejao i izašao iz ringa. Kako prosto, a tako efikasno. Jedva čekam da vidim kako će se ova priča razvijati.

Darby reče da će imati u nekom trenutku rematch sa MJF-om, ali da je sada fokusiran na budućnost i kako hoće da se sukobi sa svim „velikim, opasnim momcima“. Ničim izazvano, pojavljuje se Billy Gunn i kaže da želi meč sa njim. Okeeeeej? Meč je najavljen za Rampage. Ne vidim kako neko može da bude uzbuđen za ovaj meč, posebno nakon onakvog meča između njega i MJF-a, ali nadam se da će biti makar gledljiv.

Bucks-i su, navodno, još uvek povređeni, ali Elite želi osvetu. U to ime, Adam Cole, zajedno sa svojim starim drugarom Bobby Fish-om, izazivaju Jungle Boy-a i Luchasaurus-a. Petak, Rampage.

The Acclaimed (Antony Bowens and Max Caster) vs. Dante Martin and Lio Rush

Max Caster je majstor nekoga da uvredi. Ono je bilo genijalno. Iskreno sam se nasmejao. Nevezano za taj mini uvod/promo, još jedan meč u kategoriji dobro, ali ništa posebno. Klasičan spotfest, no oba tima su jako lepo funkcionisala zajedno. Nisam imao priliku da dugo gledam Rush-a u ringu, pa sam pomalo zaboravio koliko je dobar high flyer. Dante Martin nastavlja da impresionira i iskreno mislim da ga čeka svetla budućnost.

7/10

Team Taz još uvek pokušava da vrbuje mlađanost Martin-a. Neće da insistiraju, ali samo žele da ga priupitaju, da li želi da bude mediokritet ili hall of fame materijal kao pripadnici ove grupacije? Prilično simpatična pričica i voleo bih da Martin vidim sa Taz-om. Mislim da bi odlično kliknuli zajedno.

Očekivano, JE prihvata izazov Cole-a i Fish-a. Jungle Boy priča kako je drugi čovek nakon onog meča sa PPV-a. Još uvek nije drugi čovek što se tiče promo-a, ali ima vremena za napredak.

Za divno čudo, nije bilo Cawdy-ja i PAC-a da se oglase apropo njihovog meča naredne nedelje, ali tu su Lucha Bros. Ispričali su ono što očekujete od takvog tag tima. Stvarno ne znam čemu da se nadam naredne nedelje.

AEW TNT Title Match: Sammy Guevara (c) vs. Jay Lethal

Za kraj, najbolji meč večeras. Nije doduše bio na nivou na kojem sam očekivao, pre svega zbog dužeg prekida oko stanja Sammy-ja. Ne znam da li je to bio kayfabe ili ne, ali nadam se da je dobro. Lethal i on su kliknuli maestralno. Čak sam se i podsetio da mi Sammy izgleda kao Lethal iz mlađih dana. Brzo, prepuno kontri, ali ni jednog trenutka nije zaličilo na spotfest, što je najbitnije. Još jedna kvalitetna odbrana TNT titule i nadam se da će nastaviti u tom ritmu. Čudna odluka da Lethal izgubi svoj prvi meč u promociji i još ne vidim njegovo mesto u istoj, ali imam puno poverenje u ono što AEW radi. Jako kvalitan meč.

8/10

Ukupni utisak:

Zanimljiva epizodica. Dotakli su se svega. I PPV-a i priča za ubudće. Najnelogičnija stvar mi je priča oko Bryan-a i mislim da je 8 man naredne nedelje nepotreban, no sve ostale priče mi se sviđaju, posebno MJF/Punk. Mečevi nisu bili ništa naročito kvalitetni (sem main event-a), ali ovo je prva epizoda posle dužeg perioda, gde ni jedan meč nije bio osrednji, a kamoli loš. Jaka osmica.

8/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite #111 (17/11/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*