AEW: Dynamite (11/06/2021) recenzija

Još jedna zaostala epizoda i „up to date“ smo sa Dynamite-om.

Veče počinjemo klasičnim heel Matt Hardy promo-om. U kratkom izlaganju je rekao kako je Christian sve vreme ljubomoran na njega i nije mogao da dopusti da više to gleda.

Christian Cage vs. Angelico

Osrednji meč, još jednom. Mislim da Christian još uvek nije imao dovoljno dobrog protivnika da bi u potpunosti prikazao sve svoje kapacitete. Nemojte pogrešno da me shvatite, ne mislim da je Christian „u cvetu mladosti“, ali siguran sam da može da pruži više od ovog. Angelico je forsirao levu ruku i rame i mnoooogo je bilo dosadno. Ako ste do sada pratili AEW, možete da pretpostavite kako je to izgledalo. Uzgred, iako Jack Evans mnogo više botch-uje od njega, bilo je tu i tamo nekih nezahvalnih realizacija. Ne bih ih okarakterisao kao botch-eve per se, ali nije izgledalo kako treba. Moglo je bolje.

6/10

Matt Hardy, drugi put za redom, napada Christian-a nakon meča.

A sada malo nepotizam. Ima ga u skoro svakoj promociji, zašto bi AEW bio izopšten. Nakon Taz-ovog sina Hook-a, na red je došao Arn-ov sin Brock Anderson. Ko je bio tu da predstavi ovu mladu nadu? Naravno Cawdy. Čemu je to vodilo? Naravno tag meču protiv QT-a. Pet sudija nisu mogli da savladaju mladog Herkulesa, kada je ukaljana čast njegovog oca. Sledeće nedelje, Cawdy i Brock vs. QT i Aaron. Sve vezano za Cawdy-ja je zatvoreno u neku drugu eru profesionalnog rvanja, pa s tim i ceo ovaj segment.

The Young Bucks (Matt Jackson and Nick Jackson) and Brandon Cutler vs. Death Triangle (PAC and Penta el Zero Miedo) and Eddie Kingston

Tag meč po mom ukusu. Heel/face odnos sjajan, dinamika odlična i svi su imali vremena da pokažu šta znaju (sem Cutler-a). Jedino sam se plašio da neće preterati sa sindromom „disfunkcionalni tag tim“ , ali su čak i to odradili kako treba. Meč nam je pružio i najupečatljivije in ring trenutke cele epizode, poput Penta-inog „destroyer“-a ili PAC-ova kombinacija 450/“brutalizer“. Kliknuli su savršeno, a tu pre svega mislim na Bucks-e. Najbolji meč večeras.

8/10

Logičan sled događaja je priključenje Kazarian-a ekipi.

Sećate se „filma“ koji će nam „otkriti istinu“ od prošle nedelje? Konačno je stigao i taj trenutak. U režiji Michael Nakazawa-e, u ovom filmu nominovanog za Oskara, vidimo kako je istina kao termin pun dvoznačnosti. Da li ste znali da Bryce Remsburg govorio kako mrzi Don Callis-a i Kenny Omega-u u meču sa Double or Nothing? Da li ste znali da je publika glasno uzvikivala „Hvala ti Don“? To su samo neke od stvari koje ćete saznati u ovom, mogu slobodno reći, kultnom ostvarenju sedme umetnosti. Imate moju ogromnu preporuku.

Još jedan nastavak na prethodnu nedelju. Čuli smo šta ima da kaže Inner Circle, ali šta je sa Pinnacle? Očekivano, svi su prihvatili svoj izazov osim MJF-a. Rekao je da je dokazao koliko vredi jer je dva puta pobedio Jericho-a. Nema razloga da se dodatno dokazuje. U to ime, Inner Circle prevrnu limuzinu. Dobro ste pročitali šta sam napisao. Imali smo priliku da vidimo i tu genijalno nadrealnu scenu na ovonedeljnom Dynamite-u. Iskreno, ni sam nisam siguran šta da mislim o ovom segmentu. S jedne strane mi je bilo jako zabavno i bilo je u potpunosti u stilu Inner Circle-a, a sa druge strane ne vidim potrebu za ovakvim segmentima u savremenom svetu profesionalnog rvanja. Glavna stvar je da se njihov feud nastavlja. Sledeće nedelje gledamo Wardlow vs. Jake Hager u MMA meču, a nakon toga ćemo videti. Svaka epizoda u julu mesecu će biti „specijalna“, pa očekujem da će se, barem neki, od singles susreta tada odigrati.

Darby Allin je prihvatio izazov, ali je odlučio da bude hendikep meč. Neće izabrati ni jednog partnera jer mora da dokaže koliko vredi. Zabranio je Sting-u da se pojavi sledeće nedelje i rekao je da će sam ovo rešiti. Razumem ovakvu odluku, ali po svim kriterijumima će dobiti batine. Ovo je samo jedna u nizu idiotskih odluka koje Allin čini, ali baš zato ga i toliko volim. Jedinstven lik u profesionalnom rvanju bez razmišljanja.

AEW TNT Title Match: Miro (c) vs. Evil Uno

Treba se zapitati koliko je Miro zaista dobar rvač nakon ovog meča. I on poput Cawdy-ja funguira na samo jedan način. Velika razlika je u tome što pokušavaju da ga predstave kao nesavladivog monster heel-a, što sa sobom uglavnom nosi različite posledice. Osoba poput Evil Uno-a nije dovoljno kompetentna da savlada njega jedan na jedan, pa se svaka eventualna ofanziva, svodi na kreativnu defanzivu. Nisam primetio da Miro bilo šta menja u svom performansu od kada je TNT šampion, pa sam zato postavio retoričko pitanje. Sve pohvale za Evil Uno-a koji je probao da nešto napravi od ovog meča, ali što više ovakvih odbrana gledamo, to Miro lagano pada u mojim očima. Još uvek ostavljam prostora da je to isključivo booking odluka.

6/10

Za dve nedelje gledamo Kenny Omega vs. Jungle Boy. Red je da se lagano krene build ka tom meču. Evidentno je da Jungle Boy ne priča. Da li je to booking odluka ili je donešena zbog njegovog (ne)iskustva, ne bih sada da komentarišem. Svakako, hvale vredan je način na koji su se postarali da on kaže samo jednu rečenicu, a da opet izgleda kompetentno. Najbolji promo segment večeras. Radujem se njihovom susretu.

Jade Cargill preti. Vidim da je još uvek nepobeđena, tako da me ne bi čudilo da je uskoro gledano u meču za žensku titulu.

Page i Sky se čude na šta se Allin odlučio i ponovo prete. Mnogo nešto prete u ovim backstage promo segmentima u ovoj epizodi.

Lance Archer vs. Chandler Hopkins

Jadan Archer, svodi se na jobber mečeve, a svaki bitan singles meč izgubi. Mukica.

/

Kad smo kod pretnji, Cezar Bononi preti Orange Cassidy-ju. Za mene je ovo bilo ničim izazvano, ali sam siguran da postoji neka priča na Dark programu. Najavljen meč između njih dvojice za sledeću nedelju.

Leyla Hirsch vs. Nyla Rose

S obzirom da je Nyla Rose sledeća u redu za titulu, red je da ima meč. Primarni problem vidim u tome, što sam u potpunosti bio siguran da ne postoji šansa da Leyla pobedi. To mnogo uništi užitak u meču. No, nisam mogao ni da pretpostavim koliko će dobar posao odraditi. Nije ovo bio ni po kojem kriteriju sjajan meč, ali je i te kako uspeo u nameri da, makar delimično, probudi interesovanje za Nyla-in meč za titulu. Kao što rekoh i prošli put, neka bude makar na nivou njihovog prethodnog susreta.

6/10

I za kraj i Baker preti. Baker je neverovatna na mikrofonu, ako ste kojim slučajem zaboravili.

Adam Page and Ten vs. Team Taz (Brian Cage and Powerhouse Hobbs)

Main event je bio solidan. Drugi najbolji meč večeras (mada nije kao da je neki izbor). Kao i prošle nedelje, najviše me je zanimao odnos između pripadnika Team Taz. Problem između Hobbs-a i Cage-a u ovom meču nije postojao. Čak naprotiv. Funkcionisali su bolje nego ikad, posebno u sukobu sa Vance-om. Problem se javio tek kada je došao ostatak ekipe tj. Starks i Hook. Ponovo su ometali sudiju, ponovo je Starks bacio titulu Cage-u i ponovo je Cage odlučio da ne upotrebi. S tim da je ishod bio drugačiji. Besni Starks je ošamario Cage, na šta je Cage krenuo da ga juri. Ostavio je samog Hobbs-a, koga Page i Vance brzo uspevaju da savlade. Nije ovde bio bitan kvalitet samog meča, već narativ i mislim da je realizacija bila jako dobra.

7/10

Ukupni utisak:

Bolja epizoda nego prethodne nedelje, no opet ništa posebno. Kao što napisah, ceo jul će biti prepun specijala i uz to se vraćaju na turneju. Mala pauza nikome ne škodi, a svašta nas očekuje. Nastavak priče kao i prethodne nedelje: Cage/Hardy, Allin/Sky and Page, Boy/Omega, Rose/Baker itd. Najzanimljivija od svih priča je svakako tim „otporaša“ koji se pravi protiv Elite i mislim da će na ovaj ili onaj način učestovati u meču Omega-e sa Jungle Boy-om. Po najavama mečeva i sledeća nedelja ne naročito zanimljiva, ali nas nakon toga očekuje ludilo. Jedva čekam.

7/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite (11/06/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*