AEW: Dynamite (10/03/2021) recenzija

Nakon Revolution-a, cela kečerska zajednica je postavila dva pitanja. 1) Kako će kayfabe uspeti da opravdaju fijasko zvani kraj PPV-a? 2) Koja će biti uloga Christian Cage-a u promociji? Dobili smo odgovore na ta pitanja, a koja su, pročitajte u recenziji.

Matt Jackson vs. Rey Fenix

Veče odmah otvaramo mečom, i to najboljim u ovoj epizodi. Kada sam video učesnike, očekivao sam zabavan spotfest, te iako je bilo tih elemenata, dobili smo nešto sasvim drugačije. Atipičan meč za obojicu u svakom smislu te reči. Odlučili su se, šokantno, za tehnički meč sa povremenim elementima high flying-a, samo da bi neki spot-ovi bili zanimljiviji. Uz sve to, na nimalo iritantan način, u samom meču su lepo gradili njihovo rivalstvo. Volim kad imamo ovakve feud-ove. Povremeno stvarno nema potrebe tražiti banalan razlog za početak feud-a. Prosto je, vi imate titulu koju mi želimo. Kraj priče. Da se vratim na sam meč, obojica su se fenomenalno snašli u „novom“ ambijentu. Možda je meč na prvu loptu delovao random, ali ispao je mnogo više kvalitetan nego što je imao razloga da bude.

9/10

Odmah nakon meča smo dobili i odgovor na prvo pitanje iz uvoda. Mox i Kingston, sada kao dva burazera, odgovaraju na pitanje: „Zašto se Kingston onesvestio kad glumi opasnog momka?“ Da ne prepričavam celu fabulu, ispalo je sjajno. Da ocenjujem promo materijal, ovo bi garantovano bilo 11/10.

Cody Rhodes vs. Seth Gargis

Kako imati jednu epizodu bez Cawdy-ja?

/

Nebitno šta mislio o Cawdy-ju, raduje me najava meča između njega i Penta-e. Alex Abrahantes je sjajno odgirao ulogu „menadžera“ u ovom promo segmentu i voleo bih da ga viđam češće u toj ulozi. Interesantan podatak je da je Penta heel. Koliko znam, on je još uvek u Death Triangle, a oni bi trebali da budu face. Možda sam i ja nešto pobrkao, previše kečera gledam.

O ne, feud između Kip/Miro i Orange/Chuck se nastavlja. Neeeeee.

Evo nečeg krajnje zanimljivog. Naravno, neko je ponovo prekinuo Sting-ov promo, ali ovoga puta nije bio Taz, već Lance Archer. Samo mogu da zamislim kako bi maestralan cinematic meč njih dvojica imali. Za sada se ništa nije desilo, ali sviđa mi se smer priče.

Ethan Page vs. Lee Johnson

Nije ovaj meč bio dobar. Uz to, imao je dve nesrećne okolnosti. Prvo, skoro ceo meč je bio u toku reklama, a drugo, ovde se javio taj tehnički problem sa zvukom pa je sve to mnogo dekoncentrisalo. Ta dva faktora mnogo utiču na ocenu ovog meča, iako je bio zaista ništa posebno.

4/10

Ethan Page napada Johnson-a nakon meča najprovidnijim „udarcima“ svih vremena. Dustin Rhodes izlazi da ga brani, ali QT ne želi da ga gleda i odlazi. Jako čudan i dosadan heel turn.

Dobili smo i kraći promo gde smo videli Adam Page-a kako vozi kosilicu sa ostatkom Dark Order-a. Uživa u plodovima Hardy-jevog rada.

Dolazimo i do drugog pitanja iz uvodnog dela. Dok je Tony Schiavone najavljivao dolazak Christian Cage-a, pojavljuje se Kenny Omega sa Good Brothers-ima. I oni spominju kraj PPV-a, ali očekivano, kao da je to bio deo njihovog plana da ponize Jon Moxley-a. Tu se pojavljuje Eddie Kingston i ima jako lepu „interakciju“ sa Don Callis-om. Ne postoje nominacije na forumu za „najbolju izjavu godine“, ali tu bih odmah kandidovao Omega-u sa izjavom „69 me Don.“ Dugo me nešto u profesionalnom rvanju nije onako nasmejalo, Očekujete šta se desilo u nastavku, Mox dolazi da brani svog novog najboljeg prijatelja, ali u celoj toj gužvi se pojavljuje i Christian Cage. Ulazi u ring, uzima titulu i gleda Kenny Omega-u. Molim Boga da neće on biti kandidat za titulu. Sad je prilika da gledamo Eddie Kingston-a u toj ulozi. Ispao je kompletan degenerik na PPV-u i taj meč mu je prilika za osvetu. Nadam se da će ovo da realizuju kako valja.

Britt Baker, Nyla Rose and Maki Itoh vs. Hikaru Shida, Ryo Mizunami and Thunder Rosa

Odgledao sam epizodu pre nekih pola sata i da me pita čovek šta se desilo u ovom tag meču, ne bih znao da mu kažem. Jedino vredno spomena je „koncert“ Maki Itoh pre meča. Ni jedan tim nije funkcionisao kao celina, izraženi likovi pojedinih rvačica su ovde u potpunosti zanemarene i bilo je kranje dosadno. Nemam šta pohvalno da kažem o ovom meču, mada nije ni bio loš. Ponovo dobijamo Baker vs. Rosa i to sada kao no dq meč.

5/10

Matt Hardy širi svoju heel grupu. Unajmio je nove „plaćenike“ tj. Butcher-a i Blade-a. Imaće meč na novom Dark programu i baš me interesuje kako će to da izgleda.

AEW TNT Title Match: Darby Allin vs. Scorpio Sky

Što se tiče poslednjeg meča, bila je kranje prosečna odbrana TNT titule. Gledao sam bolje mečeve od obojice. Svidelo mi se što je Sky ovde bio mnogo konkurentiji nego u prethodnom meču za TNT titulu (dok je još Cawdy bio šampion). Obojica su bili tu negde, samo što je Darby imao mnogo veće srce. Zabavnih 10ak minuta.

7/10

Očekivao sam da će Sky da pobedi, ali s obzirom da to nije bio slučaj, heel turn je bio nužan. Scorpio Sky je Apollo Crews AEW-a i stvarno mu je trebao ovaj turn, mada mislim da je mogao da bude bolje realizovan.

Inner Circle War Council

Poslednji segment večeri je bio toliko bitan, da sam postavio posebnu sliku. Interesantan fenomen. Ovo tehnički nije bio heel turn jer je MJF sve vreme heel, već cementiranje njegovog heel položaja. Ovim je postao drugi najbitniji heel nakon Omega-e u celoj promociji. Šta se desilo? Nadmudrio je mudrog. Već neko vreme ide priče da će MJF izdati Jericho-a, samo se postavljalo pitanje da li će mu se pridružiti ostatak Inner Circle-a. Konačno se pojavio i Sammy Guevara sa dokazima o njegovoj izdaji. Taman kad smo mislili da će Hager, Santana i Ortiz napasti Jericho-a i Guevara-u, njih trojica se okreću i kreću u napad na MJF-a. Sve upućuje na to da će MJF dobiti ono što zaslužuje, ali ipak to nije bio slučaj. Dok je trajao lov na tag titule i dok je trajala priča oko Guevara-e, MJF je smislio plan i napravio svoju grupu. U toj grupi su pored njega Wardlow, Shawn Spears, FTR i Tully Blanchard. Kada su se pojavili, nastupio je brutalan napad, na nivou debija Nexus-a. Onako nešto se retko kada viđa u ovoj eri. Maestralan način da se završi program i da se stvori interesovanje za naredne nedelje. Sjajno.

Ukupni utisak:

Pozitivne tačke su završni segment, Archer/Sting, 69 me Don i Matt/Rey meč. Ostalo je bilo hit or miss, mada je cela epizoda bila jako zanimljiva. Nije mi u potpunosti ispunilo sva očekivanja, ali ovo je bila još jedna objektivno dobra epizoda Dynamite-a.

8/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite (10/03/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*