AEW: Dynamite (10/02/2021) recenzija

Neralno dobra i zabavna epizoda ove nedelje. Većina nas je bila usmerena na main event, ali nisam očekivao da će ostatak card-a tako dobro da izgleda. Kenny Omega je sve dominantniji, priča oko Inner Circle-a se maestralno razvija, Adam Page je uspeo da nadmudri Matt Hardy-ja i početak ženskog turnira je bio kranje kvalitetan.  Šire gledano, nemam zamerke za ovu epizodu.

AEW TNT Title Match: Darby Allin (c) vs. Joey Janela

Otvorili smo veče drugom odbranom TNT titule od kada je Darby šampion. Janela je svakako filler protivnik, ali mi je drago što se brane titule često. Uzgred, meč je bio mnogo kvalitetniji nego što sam očekivao. Lepo su se pokazali obojica i jedini problem sam imao sa „netaktičnim“ sell-ovanjem. Iako nije bilo pripreme, imali su jako lepu hemiju u ringu i Excalibur je spomenuo da su se već više puta sreli u PWG-ju. Jako lep meč i lagano se Darby razvija u kredibilnog TNT šampiona.

8/10

Mox je imao klasičan promo. Mnogo mi je drago što prvi put vidim IWGP US titulu na Dynamite-u.

Fenomenalan backstage segment između Sammy Guevara-e i MJF-a. MJF je došao do zaključka da je Sammy u stvari ljubomoran na Jericho-a, a ne na njega. Snimio je ceo razgovor, pa mu je Sammy u to ime slomio telefon i udario u stomak. Ne pamtim kada je neki feud u svetu profesionalnog rvanja bio ovako smislen.

Cezar Bononi and Peter Avalon vs. The Nightmare Family (Cody Rhodes and Lee Johnson)

Lee Johnson je novi član AEW roster-a i u svom prvom meč na Dynamite-u se sasvim lepo pokazao. Obično sam protiv toga da svake nedelje gledamo Cawdy-ja, ali ovde je njegovo prisutstvo bilo u potpunosti smisleno. Veteran koji povremeno uđe u ring i poboljša kvalitet meča kada krene da opada. Još je rano da komentarišem Lee-ja, posebno s obzirom da je ovo prvi put da ga gledam, ali za sada deluje jako atletski nadaren. Sve u svemu, sasvim simpatičan meč i drago mi je da AEW povećava broj „početnika“ na roster-u.

7/10

Još uvek grade tu netrpeljivost između Bucks-a i Brothers-a. Bucks-i ih optužuju da su oni razlog zašto su izgubili battle royal prošle nedelje. Očekujem kulminaciju uskoro, sa jednim title vs. title mečom. Bacili su par jako lepih referenci na nWo. Pametno odrađeno.

Matt Hardy još uvek pokušava da se dodvori Page-u i da ga on zaposli kao menadžera. Pozvao ga je u kafanu da dogovore „posao“. Ovaj segment ima i nastavak.

PAC vs. Ryan Nemeth

Čudan i simpatičan squash. Nemeth je mnogo sell-ovao (poput brata mu), ali nisam stekao utisak da je tako nešto trebalo PAC-u. Nije imalo elemente meča (poput Page/Nemeth) pa ne dobija ocenu.

/

Imali smo rekapitulaciju prošlonedeljnih događaja sa svadbe. U suštini feud se nastavlja. Nadam se da će Miro čim pre prekinuti „alijansu“ sa Sabian-om.

Pre meča Inner Circle-a, MJF se žali na „povredu“ koju je zadobio od Sammy-ja.

The Inner Circle (Chris Jericho and MJF) vs. The Acclaimed (Anthony Bowens and Max Caster)

Solidno odrađen meč. U početku su dali veći prostor Acclaimed-u da se razvije (jer je MJF folirao povredu), da bi nakon reklama Inner Circle preuzeo vođstvo. Jericho je ponovo dobio dosta batina od omladinaca. Kraj je bio „štićenje“ u fazonu WWE-a, ali nisam imao problem sa tim, samo zbog toga što je Inner Circle jedina grupa gde takav kraj ima smisla. Ako ne znate o čemu pričam, kompletan Inner Circle se pred kraj uključio i uspeo da obezbedi pobedu „zvaničnom tag timu“. Korektno.

7/10

I evo trenutka koji smo svi čekali. Sammy Guevara izlazi iz Inner Circle-a. Podsetio nas je na obećanje od prošle godine (ako MJF ponovo uradi bilo šta, on se isključuje) i to je ispoštovao. Brilijantan trenutak. Uneo se direktno Jericho-u u lice i rekamo mu je šta ima. Iskren da budem, nisam očekivao ovakvu kulminaciju, više mi je ličilo kao da će Circle da se raspadne. Odlično odrađren promo, svaka čast. I da ne planirate da gledate sledeću epizodu, samo zbog ovog feud-a vredi.

Nastavak Page/Hardy segementa. Sada se nalaze u kafani. Hardy misli da je dovoljno napio Page-a i prikazuje mu ugovor (30% od zarade, kao i kod Private Party-ja). Dok se Hardy obraća kameri, Page baca Hardy-jev ugovor, iz rukava vadi svoj i potpisuje. Sav srećan, ne znajući šta se desilo Hardy potpisuje drugi ugovor. Šta piše u Page-ovom novom ugovoru? Videćemo naredne nedelje. Evo kako izgleda kad vam se face ne ponaša kao da je ograničenih mentalnih sposobnosti.

Taman kad je Sting hteo, konačno, nešto pametno da kaže, Team Taz napada. Vezali su Allin-a za kamion, ubacili ga u kesu i tako vukli po asfaltu. S jedne strane mi je naporno koliko su odužili ovu priču, a sa druge strane su mi genijalni Team Taz momenti u backstage-u. Mislim da je došlo vreme da makar jedne nedelje iskuliramo sa pričom oko Team Taz-a i Sting-a.

Dok se svi uveliko pripremaju za meč večeras, Omega igra golf. Kako vreme prolazi do kraja godine će biti jedan od najboljih heel-ova koja je ova industrija ikad videla.

AEW Women’s World Title Eliminator Tournament First Round Match: Leyla Hirsch vs. Thunder Rosa

Sjajan početak ženskog turnira. Obe imaju jako kompatibilne stilove, pa je bilo zlato za gledati. Hirsch je uspela da pokaže i svoj atleticizam za ovo kratko vreme i izgledalo je sjajno. Rosa je bila odlična u standardnom njenom maniru. Ako makar pola mečeva bude poput ovog, ceo turnir će vratiti kredibilitet ženskoj diviziji o čemu pričamo već nekoliko meseci.

8/10

Jungle Boy je prokomentarisao kidnapovanje Marko Stunt-a. Priča između njega i FTR-a se nastavlja.

Falls Count Anywhere Tag Team Match: Kenny Omega and KENTA vs. Jon Moxley and Lacne Archer

I za kraj, main event vredan PPV-a. Ne samo da nisam očekivao da će svi ovako da se potrude, već nisam imao predstavu da će imati ovoliku minutažu. Bukvalno kao PPV meč. Čak iako za tren zanemarimo kvalitet ovog meča, ovo je bilo jedno mnogo zabavno iskustvo. Spot-ovi su bili ingeniozno zabavni i svako je imao svojih 5 minuta. Čini mi se da je ovim jednim mečom stvoren kredibiltet za Archer-a koji do sada nije postojao. Čim bilo šta negativno prokomentarišem, za samo par nedelja me AEW poklopi kvalitetom booking-a i programa. Uz to, ovo je bio najbolji KENTA-in meč od kada se vratio u Japan (barem od onog što sam imao prilike da vidim). Spot gde je skočio na Mox-a sa komentatorske pozicije je bio izvan ovog sveta. Kao da gledate PPV verziju Suzuki-gun vs. Bullet Club. Good Brothers-i su se umešali i na kraju je novi Bullet Club ipak došao do pobede. Imam teoriju da će Archer da se uključi u njihovu odbranu tag titule ove subote, ali vreme će pokazati. Jedan od najboljih mečeva koji nam je Dynamite do sada pružio.

11/10

Ukupni utisak:

Kao što rekoh u početku, nemam zamerke. Main event fenomenalan, a ostatak u najgoru ruku jako dobar. Booking Page/Hardy i Inner Circle/Guevara feud-ova sve bolji i bolji. Nemate razlog ako volite profesionalno rvanje da ne pratite svake nedelje Dynamite.

11/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite (10/02/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*