AEW: Dynamite (04/06/2021) recenzija

Sa većim zakašnjenjem nego što se  očekuje (obećavam da ću do kraja nedelje da nadoknadim), donosimo vam recenziju pretposlednje epizodu Dynamite-a. Kakva je bila epizoda nakon sjajnog PPV-a i koji nas sve mečevi i priče očekuju u budućnosti pročitajte u nastavku recenzije.

The Young Bucks (Matt Jackson and Nick Jackson) vs. Death Triangle (PAC and Penta el Zero Miedo)

Prvo pa muško. Jedini meč ove večeri vredan pažnje. Kritiku koju sam uputio na račun meča sa PPV-a su ispravili. Drugim rečima, nisu oba heel rvača bila u ringu sve vreme. Meč je bio neizvestan s obzirom da je bio non title. Videli smo dva sjajna „destroyer“-a i sjajne tag poteze od Death Triangle-a (low blow/black arrow je najbolji potez večeri). Vidim ih u budućnosti kao tag šampione. Heel uplitanja su bila prisutna, iako mi nisu smetala. Kazarian je nastavio svoju misiju u vidu napada na Nakazawa-u malo pre početak meča. Ništa maestralno, ali jako kvalitetan tag meč.

8/10

Kompletna ekipa napada Triangle nakon završetka meča. Iznenađujuće, Eddie Kingston izlazi da ih brani.

Najavljuju Mark Henry-ja kao komentatora njihovog novog programa „Rampage“. Imao je kraći promo gde tease-uje potencijalni povratak u ring. Njega i Schiavone-a prekida Vickie Guerrero sa ogromnom najavom. Andrade El Idolo is All Elite. Reakcija publike je bila očajna i nisam fan toga što je izašao bez muzike. Mark Henry je dobio veću reakcije nego on. Uparivanje njega i Guerrero može biti odlično i interesuje me gde ga vide za ubuduće. Radost i razočaranje u istom promo segmentu.

The Nightmare Family (Cody Rhodes and Lee Johnson) vs. The Factory (QT Marshall and Anthony Ogogo)

Pohvaliću ovaj meč za dve stvari. Prvo, odlučili su se da svako novo lice ima veterana uz sebe. Pametna odluka i ne znam zašto na primer ovaj meč nismo gledali na PPV-u. Druga, sem u nekoliko kraćih minuta, nismo gledali direktan konflikt mladih zvezda, što je još jedna pozitivna stvar. Ipak, meč je bio loš. Mnogo botch-eva, prilično sporo i rekao bih krajnje nepotrebno. Priča evidentno vodi ka meču između Cawdy-ja i QT-a, pa je pobeda heel-ova ovde bila neophodna, makar i uz uplitanje. Ne interesuje me taj susret. Zamalo da zaboravim, iako ga iskreno ne volim, Cawdy je imao sjajan hot tag. Publika je odlično odreagovala na to. Čak bih rekao da je to bila reakcija večeri. Ipak ima mnogo veću podršku fanova nego što se to na prvi pogled čini.

4/10

Iako je po svim kriterijumima priča između Pinnacle-a i Inner Circle-a završena, Jericho se sa tim ne slaže. U podužem promo-u je svaki pojedinačni član Inner Circle-a prozvao svog protivnika sa PPV-a. Najzanimljivije od svega je što je Jake Hager pozvao Wardlow-a na MMA. Iskreno, voleo bih to da vidim. Pretpostavljam da ovo znači da ćemo gledati seriju singles mečeva u narednim nedeljama, po rasporedu koji smo već videli tj. Guevara/Spears, Wardlow/Hager, Santana and Ortiz/FTR i Jericho/MJF.

Kao što znate, ako ste gledali PPV, Orange Cassidy je „pobedio“ Omega-u dva puta. U kraćem promo segmentu je zaključio da priča između njega i šampiona još uvek nije gotova. Za to vreme, u „redakciji“, Omega zajedno sa Callis-om i Nakazawa-om, pravi video paket „koji će nas oduševiti“. Nije precizirao šta to podrazumeva, ali je odvojio par minuta svog vremena da prokomentariše kako je Jungle Boy-u potrebno dosta vremena da postane Jungle Man, a još više da postane Jungle Champion. Jedna od boljih izjava koje sam čuo u poslednje vreme.

Christian Cage and Jungle Boy vs. Private Party (Isiah Kassidy and Marq Quen)

Osrednji meč. Svrha je bila da predstave mogućnosti Jungle Boy-a i da nastave priču između Christian-a i Hardy-ja. Private Party je nepobeđen u ovoj godini (nisam imao tu informaciju), pa su bili prilično samouvereni u svoje mogućnosti. Uopšteno gledano, ovo je bilo više segment nego meč. Christian je izgledao sjajno i moram da pohvalim kako je odigrao ulogu veterana u ovom meču. Party-ju je sjajno sell-ovao i napravio ambijent za jako dobar hot tag. I ovde je, očekivano, bilo heel uplitanja. Meč ću verovatno vrlo brzo zaboraviti, ali bio je relativno okej.

6/10

Hardy očekivano napada Christian-a nakon meča.

Meni najzanimljivija stvar PPV-a je bila potencijalni face turn Brian Cage-a. Tome su posvetili 20 sekundi programa. Taz nas uverava da je sve okej u redovima njegovog tima i izaziva Adam Page-a na tag meč protiv Brian Cage-a i Powerhouse Hobbs-a. Može da izabere bilo kog partnera iz redova Dark Order-a. Meč je najavljen za sledeću nedelju.

I još jedan feud se nastavlja. Darby Allin protiv Sky/Page dua. Inteligentni Sky/Page duo je zaključio da je fundament Darby-jevog uspeha njegova saradnja sa Sting-om. Izazvali su ga na tag meč gde može izabrati bilo kog partnera osim Sting-a. Stvarno ne vidim potrebu za nastavljanje ovog feud-a, ali barem je bolje (valjda) kada imaju rvači šta da rade.

Drugarica DMD je pravila proslavu sa svim manje bitnim heel-ovima u promociji (Nyla Rose, Angelico, Jack Evans, Serpentico, Dr. Luther…) svoje pobede. Koliko god se trudila da ponizi ili uvredi publiku, sve vreme su bili uz nju. Zajedno sa Tony Schiavone-om i Rebel-om je htela da nazdravi uz burger, ali im ih je Nyla Rose izbila iz ruku. Besna, krenula je da buši balone (neke je uspela, neke baš i ne) i izašla sudbonosno iz ringa zajedno sa njenom menadžerkom. Prošli njihov meč, u okviru ženskog turnira, je bio solidan i isto očekujem od ovog (ako ne i možda malo bolje).

Kingston je objasnio svoj motiv za spašavanje Death Triangle-a. Motiv je prost, neprijatelj mog neprijatelja mi je prijatelj. Najavljen 6 man tag za sledeću nedelju.

Red Velvet vs The Bunny

Jedini ženski meč večeras je bio traljav, čak i za snižene standarde koje imam prema njihovoj ženskoj diviziji. Ako se ne varam, ovo je prvi put da gledam Bunny u ringu od kada je potpisala za AEW. Njen performans je bio solidan, mada nisam mnogo mogao da zaključim o njenom liku, sem da je psihotični heel. S druge strane, Velvet je mnogo botch-ovala, a znam da može mnogo bolje. Gledao sam njen meč sa Cawdy-jem protiv Shaq i Cargill i kada to uporedim sa ovim mečom, kao da se radi o dve različite osobe. Čak i da izuzmemo te botch-eve, meč je bio krajnje nezanimljiv i još jednom smo imali heel uplitanja. Kao što su naglasili komentatori, pretpostavljam da će ona imati meč u nekom trenutku protiv Baker. Nadam se da će tu da pokaže u pravom svetlu.

5/10

Tony Khan je častio John Silver-a za rođendan, tako što je dao Evil Uno-u meč za TNT titulu. Koliko god puta čitali ovu rečenicu, nikada neće imati smisla. To je zaključio i Miro. Meč je najavljen za sledeću nedelju i ne očekujem ništa. Dobro je dok se titula brani, ali ovo se vidi iz aviona da je filler izazivač.

Bullrope Match: Nick Comoroto vs. Dustin Rhodes

Za kraj, još jedan veteran protiv mlade nade meč. Bullrope mečevi su uglavnom zanimljivi, posebno kada rvači znaju kako da zabavno izvedu taj meč. To ovde nije bio slučaj iz više razloga. Kao prvo, Comoroto je još uvek „zelen“ i pitanje je kako bi izgledao i običan singles meč sa njim, a kamoli ovakav gimmick meč koji zahteva prilično umeće. Drugo, više su se fokusirali da ga predstave kao monster heel-a i kao neverovatnu prenju, nego što su bilo šta probali da urade u ringu. I treće, Dustin je imao blage naznake SuperCena-e kada nije popio pin posle table spot-a, a isto važi i za Comoroto-a koji je imao power kick-out na 1 nakon „final reckoning“. Da ne zaboravim, i ovaj meč je imao heel uplitanja, ali i face uplitanja. Nick je svakako manje zelen od Ogogo-a, ali nije ovo bilo kako treba.

5/10

Ukupni utisak:

Hajde da rezimiramo. Svaki meč je imao heel uplitanja. SVAKI. Jedini novi feud je između Nyla-e i DMD, a brdo starih su nastavili (QT/Cawdy, Page and Sky/Darby, Christian/Hardy, Inner Circle/Pinnacle, Young Bucks/Kingston…). Samo prvi meč mogu okarakterisati kao dobar, ostatak je bilo ili loše ili blago iznad proseka. Andrade-ov debut je očajno odrađen, što zbog nedostatka muzike, što zbog loše reakcije publike. Sve u svemu, jedna dosta naporna i slaba epizoda Dynamite-a. Najgora koju sam do sada odgledao. Delovalo je prilično nedorečeno i zbrzano. Verujem da će se sve promeniti na bolje sledeće nedelje.

5/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite (04/06/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*