AAA Verano de Escándalo 2019 recenzija

Sinoć je Lucha Libre AAA održala svoj 20.-ti Verano de Escándalo. Event se održao u meksičkom gradu Meridi, a na cardu smo imali 7 mečeva.

Faby Apache vs El Hijo del Tirantes
Ovo je bio No DQ meč, u kojem je El Hiju del Tiranesu dosta pomagala i Chik Tormenta. Meč je bio poprilično loš i spor, a i sam kostur meča je bio katastrofalno odrađen. Faby Apache je uzela pobjedu, ali poslije meča su ju Tormenta i Tiranes napali.

Australian Suicide & Sammy Guevara vs Mamba & Maximo
Još jedan spor meč, ali svakako bolji od prethodnoga. Meč je bio baziran na comedy stilu, a i bilo je nekoliko solidnih poteza. Bila je jedna smješna sekvenca kada su se Australian Suicide i Sammy Guevara natjecali tko ce izvesti bolji Shoting Star Press. Sammy Guvara uzima pobjedu za svoj tim.

Daga & Tessa Blanchard vs Taya Valkyrie & Laredo Kid
Jedan od boljih Mixed mečeva koje sam vidio. Bili su poprilično izjednačeni čitav mec. Daga i Laredo Kid su odradili jedan klasičan Lucha Libre meč, dok se cure i nisu baš štedjele. Bilo je nekoliko prelijepih tag team poteza. Laredo Kid pinuje Dagu, nakon što je Daga par trenutaka prije slučajno boxerom udario Tessu.

Aerostar, Pagano & Puma King vs Killer Kross, Chessman & Monster Clown (with Scarlett Bordeaux)
Ovaj meč je bio prava ludnica. Bilo je stolica, ljestava, kanti za smeće, i još mnoštvo drugih oružja. Akcija na sve strane. Meč nije trajao dugo, ali barem je bio zanimljiv. Najveći potez čitavog showa napravio je Aerostar, kada se popeo na konstrukciju iznad ringa, i napravio Crossbody na protivnički tim. Puma King uzima pobjedu tako što je bacio Chessmana Powerbombom kroz ljestve. Nakon meča Killer Kross je napao Kingu Pumu, i skinuo mu masku.

El Hijo del Vikingo, La Parka & Myzteziz Jr. vs El Texano Jr., La Hiedra & Rey Escorpion
Većinu meča prednost su imali El Texano Jr. i Rey Escorpion. La Parka i Myztezis Jr. u imali neke prelijepe kontre. Inače meč nije bio ništa poseban, filler između dva veća meča. Poslije meča kada je El Hijo del Vikingo pinao La Hiedru, Texano Jr., i Rey Escorpion su ga napali stolicama, ali spasio ga je La Parka.

Young Bucks vs Lucha Brothers
Meč je imao specijalnog sudca, a on je bio El Hijo del Tirantes. Meč je bio malo slabiji od njihovog prethodnog s Double or Nothinga, ali nije bio loš. Prvi dio meča je bio dosta standardan za oba tima, što znači puno highflying poteza, i fenomenalih kontri, dok je drugi dio meča bio malo više kontroverzan, počevši od djela kada je Matt Jackson skinuo masku Pentagon Jr.-u. Nakon toga je uslijedio Meltzer Driver, pa ref bump, u međuvremenu Pentagon Jr. uzima masku i uz pomoć Rey Fenixa radi Penta Driver, te pobjeđuju Young Buckse.

Blue Demon Jr. & Taurus vs. Dr. Wagner Jr. & Psycho Clown
Main event je bio tag team meč, ali samo na papiru. Ovo je izgledalo kao da imamo dva zasebna meča. Dr. Wagner Jr. i Blue Demon Jr. su se borili na jednoj strani arene, dok su Taurus i Psycho Clown bili na drugoj strani. Još jedan meč u kojemu su prevladavali udarci stolicama, štapovima i ostalim predmetima, umjesto da koriste hrvačke poteze. Dr. Wagner Jr. i Blue Demon Jr. su čak i krvarili, ali ovaj meč je samo podloga za njihov Hair vs Mask meč, koji će se održati ovog ljeta na Triplemania eventu. Pobjedu je odnio Dr. Wagner Jr. pobjedivši Blue Demon Jr.-a.

Ukupno
Jedan ispodprosječan event. Osim meča Young Bucksa i Lucha Brosa, te nekoliko poteza iz prvog 6man tag team meča, nismo mogli vidjeti ništa spektakularno. AAA u zadnje vrijeme ne slovi kao promocija s dobrim mečevima, a ovaj event je to samo i potvrdio.

Be the first to comment on "AAA Verano de Escándalo 2019 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*