6 načina kojima WWE može spasiti trenutni Main Event WrestleManije

Otkako je Roman Reigns osvojio Royal Rumble i WWE najavio da će glavna borba WrestleManije biti Brock Lesnar vs Roman Reigns, većina WWE fanova je izgubila volju i želju za najvećim hrvačkim događajem godine. Većina nas vjeruje da Roman Reigns nije još spreman, što je i prema meni točno, a i pošto će se on boriti protiv Brock Lesnara i vjerojatno pobijediti taj meč i osvojiti WWE Titulu, to izaziva još veću ljutnju kodd fanova jer s obzirom na to kako je Lesnar građen otkako je prekinuo Undertakerov 21-0 niz na prošloj WrestleManiji, svi misli kako bi u potpunosti bilo glupo da ga Roman Reigns pobijedi.

No, uvijek se sve može spasiti. U to smo se mogli i uvjeriti prošle godine kada je WWE na odličan način uveo Bryana u Main Event WrestleManije i meč između Batiste i Ortona za kojeg nitko nije pokazivao zanimanje. Zašto ne bi WWE i ove godine napravio nešto po tome pitanju i dao nama ono što želimo. Sada ću napisati pet načina prema kojima bi WWE mogao postupiti kako bi spasio ovogodišnji Main Event WrestleManije.

 

 

Zavada

6. Jako dobro građena zavada

Ako WWE zaista želi ostaviti Main Event WrestleManije kako je trenutno, onda se mora i pobrinuti da priča u zavadi između Roman Reignsa bude na vrhuncu. WWE ne smije dopustiti da ona bude ustaljena s puno toga nepotrebnoga. Siguran sam da WWE neće dopustiti da im zavada za vjerojatno najveći meč godine bude dosadna ili nešto slično, ali se onda mora i pobrinuti za jedan problem, a on je Roman Reigns. Ne znam jeste li pogledali ovotjedni Raw ili niste. Možda i niste jer ovo nije bila standardna epizoda pa vas nije toliko privukla. Ja jesam i ovdje mi se po prvi puta u možda ikad svidio način kojim je Reigns govorio. E, to je problem. Njegovi promoi u zadnje vrijeme su naprosto grozni. Spominjanje likova iz crtića, loših šala ili tako što nije dobro. Ovdje toga nije bilo i to je dobro. Čuo sam da Vince McMahon piše promoe Reignsu. Ako je to istina, onda je bolje da odustane od toga jer način na koji on piše to je loš. WWE mora dopustiti Reignsu da sam kaže pokoju rečenicu i to će biti uredu onda.

Iduće što bi trebalo napraviti da zavada bude dobra je redovito pojavljivanje Brock Lesnara. Znamo da se Brock Lesnar nije često pojavljivao kad je osvojio titulu. Štoviše, nije ga bilo nekoliko mjeseci. Sada se u zadnje vrijeme počeo pojavljivati poprilično često i to je dobar znak. Brock Lesnar mora biti tu, on je jako potreban ovdje i ključan je i ako se bude pojavio na 3 Raw-a od 6, to nije dobro, barem ne ako govorimo za najveći događaj godine.

Znači, WWE mora napraviti što zanimljiviju i zabavniju zavadu između ove dvojice, ako želi pobuditi barem malo zainteresiranosti kod fanova. Siguran sam da, ako se odluče na ovu opciju, da će to biti dobro. Veliki plus je to što će Heyman biti dio ovoga i on će napraviti svoj dio odlično, kao i svaki puta.

 

Stipulacija

5. Dodavanje stipulacije u meč

Ja osobno nisam zaintersiran za meč između Brock Lesnara i Roman Reignsa. Mislim da bi to mogla biti najnovija verzija meča između Goldberga i Brock Lesnara s WM 20 gdje će fanovi tijekom meča govoriti sve, samo o samome meču ništa jer sigurno neće biti zainteresirani. No, ako WWE želi da budu barem malo zainteresirani, uz to što zavada mora biti dobra, i meč mora izgledati barem donekle privlačno, a dodavanje stipulacije, bilo to Street Fight, Hell in a Cell ili nešto drugo je pravo rješenje. Osobno, ne volim Reigns gledati u ringu. Ne izvodi puno poteza tijekom meča, a i neki potezi se jako ponavljaju samo u drugačijim verzijama. S druge strane, Brock Lesnar, otkako je osvojio titulu, pokazao je da može napraviti odličan i vrlo dramatičan meč. U to smo se mogli uvjeriti na Royal Rumbleu. No, iako je on jako dobar u tome što radi, mislim da ne bi mogao spasiti ovaj meč.

Zato, dodavanje stipulacije bi bilo odlično. Lesnaru to pristaje, a i Roman Reignsu to pristaje i mislim da bi se bolje snašao u ovakvim mečevima neko u običnom, a pošto je s druge strane Brock Lesnar, mislim da bi ovaj meč mogao biti dobar ili čak vrlo dobar ako bi se stipulacija dala.

 

Titula

4. Brock Lesnar pobjeđuje i zadržava titulu

Trenutno, nitko ne želi vidjeti Roman Reignsa s WWE titulom oko pojasa na kraju WM. Ima puno drugih hrvača koji to zaslužuju prije i koji su se pokazali boljima u prošloj godini. Ako se ovaj meč dogodi i Reigns pobjedi na kraju i to protiv Lesnara, čovjeka koji je osvojio ogromne simpatije fanova, to neće biti dobro za Reignsa i dobit će veće negativne reakcije nego što je dobio na Royal Rumbleu, a to sasvim sigurno nije nimalo dobro ako WWE želi upravo njega kao nasljednika Johna Cene. Trenutak kada netko mlad poput Roman Reignsa osvoji titulu mora biti doslovno čaroban, ispunjen odličnom atmosferom i publikom, a to se u ovom slučaju neće dogoditi. Nitko ne vjeruje u Roman Reignsa. Ne još. Zato opcija da Brock Lesnar pobjedi ovaj meč i zadrži titulu bili bila najbolja i fanovi bi to sasvim sigurno radije gledali nego da Roman Reigns pobjedi, a i ja mislim da WWE ne želi gledati situaciju gdje Reigns dobiva ogromne negativne reakcije.

Svejedno, mislim da WWE neće napraviti ovaj potez. Štoviše, siguran sam u to. WWE neće dopustiti da Lesnar pobjedi Reignsa te tako uništi zvijezdu. No, nekako mora ići. Ili će WWE dati Lesnaru  ili nekom drugom pobjedu (o tome više malo dolje) i fanovi će biti sretni i zadovoljni, ili će dati pobjedu Roman Reignsu, ali uz vjerojatno veliki posljedice. Na njima je da odluče.

 

 

Dodavanje

3. Dodavanje još jednog hrvača u meč

Ovo je sasvim sigurno jedna od najboljih opcija ovdje. Vidjeli ste prošle godine priču s Bryanom. Daniel Bryan je na fantastičan način ušao u Main Event i tako spasio meč između Batsite i Ortona, ali na kraju i osvojio WWE titulu, što je bila želja svih nas.

Isto to se na lagan način može napraviti ovdje. Imamo jako puno hrvača koje fanovi žele vidjeti u ovom meču. Neki od njih su Ziggler, Bryan, Rollins i Ambrose. Možda ste vidjeli tri najkorištenija Hashtaggova na Twitteru poslje Royal Rumblea. Ako niste, ja ću ih vam napisati: #WeWantBryan, #WeWantZiggler i #WeWantAmbrose.

Sad, kako ih dovući u taj meč? Ja mislim da to nije tako teško. Pod pritsikom fanova prošle godine, WWE je uspio uvući Bryana u taj meč i to je još ispalo odlično, a bilo je neplanirano. Tako i ove godine može biti. Lako se napravi priča za to. Osim toga, WWE ima Creative Team. Ako su oni zaista tako kreativni, ovo za njih neće biti težak posao.

Jedini koga od ove četvorice što sam gore napisao koga ne bih htio vidjeti da uđe u meč je Daniel Bryan. Ironično, to je upravo čovjek kojega većina i ove godine želi. Ja ipak ne. Daniel Bryan je ušao u Main Event WM prošle godine. Ove godine da se ponavlja ista situacija, pa makar i priča bila drugačija, nije dobro, barem ne meni. Ako je WWE želio staviti Bryana u taj meč, to su trebali napraviti njegovom pobjedom na Royal Rumbleu. Sad je kasno. Netko drugi treba ući.

I ako to naprave, svima će se sigurno vratiti zainteresiranost u ovaj meč.

 

Rollins

2. Seth Rollins unovčuje svoj Money in the Bank ugovor

Vidjeli smo kako unovčenje MITB ugovora može biti prava stvar i može napraviti odlične i spektakularne trenutke, poput onoga iz 2013. gdje je Ziggler unovčio ugovor na Del Riu Raw nakon WrestleManije. Publika je poludjela i atmosfera je bila odlična. Zašto ne bismo to učinili i ovaj puta, ali upravo na WrestleManiji? Seth Rollins trenutno drži taj ugovor i s obzirom na odlične mečeve i promoe koje nam on pruža otkako je postao negativac, definitivno zaslužuje ovaj trenutak. Ako Seth Rollins ne uđe na neki način u meč između Reigns i Lesnara, onda mora unovčiti kovčeg. Bio to Lesnar, Reigns ili netko treći, unvočenje ugovora Seth Rollinsa u Main Eventu WM bi bio ne samo jedan od najboljih trenutaka u njegovoj karijeri, nego i jedan od najposebnijih i najboljih trenutaka u povijesti WM. Rijetko kada negativac slavi na kraju WM s titulom oko pojasa, ali pošto Rollins bi ovdje dobio odličnu reakciju iako je negativac, ovo je pravo rješenje. Fanovi bi bili sretni, a i MITB ugovor ne bi bio potrošen za bezveze. Sjetite se samo Sandowa prije dvije godine.

 

Shield

1. Triple Threat meč bivših članova Shielda

Nema boljeg odabira od Triple Threat meča Shieldovaca. Reigns vs Lesnar, Seth vs Lesnar vs Reigns ili neki treći meč…nijedan me ne bi zanimao kao ovaj meč! Dean Ambrose vs Seth Rollins vs Roman Reigns za WWE titulu! To je bilo što su fanovi željeli prošle godine pa mislim da bi se to ove godine moralo ostvariti. Zavada bi sigurno bilo dobra i meč bi bio fantastičan. Ova trojica bi napravila sjajnu atmosferu i imali bi jedan od najboljih Main Eventova WM. WWE samo mora imati povjerenja u ovu trojicu i sve će biti odlično.

Sad, kako ovo napraviti? Je li WWE već propustio priliku da napravi ovaj meč na Royal Rumbleu? WWE je mogao dati Rollinsu pobjedu na Royal Rumbleu, makar i nakon unovčenja ugovora i napraviti da Ambrose i Reigns ispadnu iz ringa u istom vremenu u Royal Rumble meču te bi tako najlakše došli do ovoga meča, ali da je ovo promašena prilika, sigurno nije. Postoji puno načina da se ovaj me napravi. Rollins može unovčiti ugovor na Raw-u i zadržati titulu protiv Lesnara na Fast Laneu. Reigns je pobjednik RR-a i on je ionako već u tome meču. Sada, Dean Ambrose. Kako njega ubaciti ovdje? Mnogo puta je i Cena spomenuo o svojim promoima spomenuo kako Ambrose radi što god hoće i kako god hoće. Zašto ne bi upravo to iskoristili ovdje? Nek Dean Ambrose napravi invaziju na Rollinsa i Authority, te nakon što Authority ne bude mogla ništa učiniti po tome pitanju, da mu priliku da pobjedi nekoga na nekom Raw-u do WrestleManije i tako uđe u meč. Znam da zvuči kao Bryanova priča, ali ovo se možete odraditi na sasvim drugačiji način te tako ne bi izgledalo nimalo kao ono s Bryanom.

Stoga, ovo je moj izbor što bi WWE trebao napraviti ove godine. Triple Threat Shieldovaca bi bila prava stvar i ove dečki bi napravili stvarno odličan meč. Oni znaju što rade.  Jedino osjetljivo pitanje bi bio pobjednik. Nisam ni ja u potpunosti siguran kome bih dao pobjedu, ali evo kažem Dean Ambroseu. Ili čak da Seth Rollins zadrži i onda Ambrose osvoji kasnije, eventualno na Extreme Rulesu, kako Rollinsovo držanje titule ne bi bilo pre kratko. U jedno sam siguran, a to je da ne bih dao Reignsu pobjedu. Koliko se god on možda popravio do WM, ispred ove dvojice mu nikada ne bih dao pobjedu.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

1 Comment on "6 načina kojima WWE može spasiti trenutni Main Event WrestleManije"

  1. Lesnar po meni nije realno da izgubi titulu ikad, a i zao bi mi bilo da Reign izgubi. Prema tome, po meni, bi najbolje resenje bilo da Seth unovci svoj MITB ugovor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*