5 STAR Grand Prix 2022 – Finale

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Saya Iida vs MIRAI

Ovo je bilo solidno. Očekivano je bilo da će ovaj meč ići na snagu, pa smo zato i dobili dosta Lariata, Chopova i raznih Slamova. Bila je dobra razmjena Lariata pored ringa, a na kraju meča MIRAI slavi s polugm na ruci.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Natsupoi vs Mina Shirakawa

Mina je pokušala ući u glavu Natsupoi tako što je na početku meča sjela na sred mata. Natsupoi stvara prvu prednost s dobrim Dropkickovima, no Shirakawa se vraća s Figure Fourom. Kasnije Natsupoi radi Running Powerbomb i dva German Suplexa. Nakon jedne sekvence na kutu ringa, Mina hvata prednost i s Figure Fourom pobjeđuje svoju stable partnericu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Momo Watanabe vs Hazuki

Fantastičan meč, i jedan od bolji na turniru. Odmah na početku Momo napada Hazuki i borba se nastavlja pored ringa. Iako je Momo krenula malo bolje, Hazuki je zapravo uzela vodstvo s Bodyslamom, Swinging DDTom, Double Foot Stompom, Backstaberom i Codebreakerom. Hazuki tu ide lagano privesti kraj meča, s prekrasnim Diving Sentonom, dva Michinoku Drivera, i Brainbusterom, no Natsuko Tora izvlači sudca iz ringa. Kada ga je Hazuki vratila skoro je izgubila jer ju je Watanabe stavila u pin, ali samo koji trenutak kasnije na apronu Momo pogađa B-Driver. Za kraj Watanabe radi Soccer Kick, te veže Peach Bomb na stolicu. Hazuki na kraju prima brutalan Peach Sunrise, ali uspijeva kickoutati, no Peach Thunder je ipak bio previše pa je Momo slavila u ovom finalnom meču.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Saya Kamitani vs Ami Sourei

Nije bilo baš nešto posebno, ali nije niti loše. Jako izjednačen meč pogotovo na početku, kada su obje ispucale jako dobre poteze, ali niti jedna nije uspjela uzeti vodstvo. Prvi veći potez koji moram spomenuti je Springboard Crossbody Saye na Sourei pored ringa. Iza toga uglavnom manje više su udarale Lariate, a na kraju Ami odnosi Sayu na ramenima na rampu koja vodi do ringa i tamo radi Fireman’s Carry Slam. Cure nisu shvatile da im je vrijeme pred istekom, i kada su došle do ringa sudac je već označio kraj meča. Tako da je ovo na kraju bio Double Countout. Za promjenu nije bilo loše.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Mayu Iwatani vs Starlight Kid

Još jedan jako dobar meč. Jako dobar, no nažalost kratak high speed na početku meča. Odmah smo dobili udarce nogama i koljenima, sve dok Starlight Kid nije pogodila Dropkick, a onda je uslijedila razmjena chopova. Starlight Kid pogađa Standing Moonsault, Mayu vraća Superkickom, no promašuje Moonsault. Starlight Kid hvata priliku pa ona radi Byakko dva Moonsaulta i stavlja Iwatani ponovno u Byakko, no Mayu hvata uže. Starlight Kid pokušava Spanish Fly, no Mayu ju ruši Hurrincaranom. Starlight Kid pokušava high speedom ostvariti ofenzivu no prima Tombstone Piledriver. Mayu udara stiff forearmove dok su bile na koljenima, a onda veže Superkick i Full Nelson Suplex. Starlight Kid ju hvata u običan Roll Up i zamalo ostvaruje pobjedu, ali onda Mayu završava meč kombinacijom High Kicka, Moonsaulta i Full Nelson Suplexa. Fantastično.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Giulia vs Suzu Suzuki

Prije samoga meča bilo je dosta emotivno i obje su plakale, a onda je Suzu to prekinula šamarima. Meč je bio dobar, ali nije me kupio skroz. Kao da su ih emocije preplavile pa se nisu mogle skroz opustiti. Suzu nakon šamara tjera Giuliu u kut i radi jako dobar Knee Strike, no Giulia pogađa Suplex i meč se prebacuje na mat gdje je Giulia imala dobre submissione i gušenja. Sekvenca iza toga je bila ona koju smo i čekali. Samo stiff German Suplexi, kickovi i Headbuttovi. Giulia završava to Backdrop Suplexom. Već ulazimo u zadnju fazu meča, gdje se lagano ispucavaju svi veći potezi kao što su Falcon Arrow, Glorious Buster i Sit-out Piledriver od Giulie, te od Suzuki German Suplex i Code Red. Meč je u ovom periodu bio dosta izjednačen, iako je možda u jednom trenutku izgledalo da će Giulia pobijediti. Suzuki je ostala ne pobijeđena 15 minuta, a tada je sudac označio Time Limit Draw.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Unagi Sayaka vs Momo Kohgo

Nakon dva duža meča dobili smo jedan kraći. Bilo je solidno. Sayaka otvara Facebusterom, a onda Momo radi seriju pinova. Iza toga su išle malo naprijed nazad s vodstvom, a onda Unagi promašuje Frog Splash. Kohgo pogađa DDT, no nije joj to bilo dosta za ostvariti pobjedu, pa je Unagi Sayaka preuzela stvari u svoje ruke i s Taigi De Attom ostvaruje pobjedu i dodatna dva boda.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Saki Kashima vs AZM

Odlično. AZM prva stavlja Kashimu u Kishikaisei, a Saki vraća Azumi Sushiem. Nakon par izmicanja, Saki hvata AZM u Kishikaisei te nakon svega 44 sekunde ostvaruje pobjedu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Koguma vs Utami Hayashishita

Jako sam zadovoljan prikazanim. Bilo je jako, ali jako dobro. Na početku Utami okreće Bear pose u svoju korist, te radi Samoan Drop. Koguma izbacuje Utami s aprona i uspijeva pogoditi Diving Crossbody. Natrag u ringu Koguma radi i Missile Dropkick, a Utami vraća Side Slamom. Kasnije Koguma radi Cutter s kuta ringa, pa je uslijedila razmijena German Suplexa koji su izgledali predobro. Hayashishita je bila bolja pa je svoju prednost zacementirala fantastičnim Lariatom. Tu Utami diže Kogumu na ramena i taman da će napraviti Crucifix Bomb, Koguma to okreće u Sunset Flip i tako ostvaruje pobjedu protiv bivše World prvakinje.

Nakon meča u ring dolazi maskirana figura, te stavlja Utami na ramena i radi AA.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
SAKI vs Tam Nakano

Još jedan dobar meč. Ovo je bio malo brži meč s dosta kickova i takvih varijacija. Tam radi Back Drop Suplex i Running Knee Strike, no nedugo nakon toga SAKI radi Superplex iz kojeg Nakano radi dobar Superkick. U nastavku SAKI stvara solidnu ofenzivu sa Slamovima, ali Tam Nakano odrađuje fenomenalnu seriju Running Knee Strikeova i kickova, te za kraj pogađa Brainbuster.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Himeka vs Maika

Upravo ono što smo mogli očekivati to smo i dobili. Odmah su krenule agresivno i s puno snage. Razmijena Lariata i Shoulder Tackleova nas vodi pored ringa, gdje dobivamo Suplexe. Povratkom u ring Himeka je bila spretnija u izmjeni Lariata pa pogađa Samoan Drop. Maika to vraća Superplexom i Headbuttom, a nakon još jedne izmjene Lariata radi Scoop Slam i Enka Otoshi na koji Himeka kickouta. Maika ju gura u kut i radi Lariat no to Himeka okreće u Running Powerbomb. Maika tu kickouta i automatski vraća Michinoku Driverom II, te za kraj jedna drugu pogađaju desnim krošeom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Syuri vs Risa Sera

Početak meča je protekao u Syurinom stilu s dosta mat hrvanja, a onda Risa hvata prvu prednost Side Slamom i Knee Strikeom. Syuri pogađa Tiger Suplex nakon što je Sera promašila Diving Double Knee Drop. Risa Sera uspijeva uhvatiti Syuri u Boston Crab, pa iz druge uspijeva pogoditi Diving Double Knee Drop. Syuri iz arsenala vadi svoje ubojite kickove i German Suplex, no Sera se uključuje s Powerbombom i Side Slamom, no ipak Syuri pogađa high kick. Risa ide po ofenzivu s jakim powerhouse potezima, ali Syuri vraća stvari na početak s mat igrom, polugama i gušenjima. Na kraju Risa Sera okreće Syurin Headscissor u omanji Side Slam, te uspijeva pinati Stardomovu glavnu prvakinju.

Sve sada znamo. Tam Nakano je osvojila crveni blok, a Giulia plavi. Vrijeme je za finale ovogodišnjeg Stardomovog 5 Star Grand Prix turnira.

5 STAR Grand Prix 2022 Final Match
Tam Nakano vs Giulia

Fenomenalno finale. Pošteno su se pozdravile na početku meča a onda je Giulia napravila Backdrop Suplex, no Tam odmah vraća Spininng Kickom. Par šamara kasnije Giulia Dropkickom primzemljuje Nakano i hvata joj polugu, a Tam hvata uže. Iza toga Giulia radi Suplex, no odmah prima Superkick i Running Knee Strike. Giulia tu ispada iz ringa, a Tam Nakano skače s kuta Diving Crossbody. Povratkom u ring Tam radi i brutalan Tiger Superplex, a iza toga i Underhook Powerbomb. Obe cure sjede na sred ringa i gledaju se, a onda Giulia smiruje igru mat hrvanjem, gdje je stavila Nakano u Knee Bar. Nakon toga meč se prenosi van ringa. Giulia pokušava napraviti Glorious Driver ali prima DDT, a onda se Tam zalijeće s početka rampe i pogađa Double Knee Strike. Prije nego li su se vratile u ring Giulia kontrira Tiger Suplex u DDT. Uslijedila je jedna predobra sekvenca i to upravo ona koja privodi meč kraju. Otvorile su serijom šamara, i dok je Giulia bacila Tam Backdrop Suplexom na vrat, Tam se ekspresno diže i radi Tiger Suplex. Pred kraj Tam radi Giulijin Glorious Driver, a Giulia joj vraća Taminim Brainbusterom. Na kraju Giulia uzima stvari u svoje ruke i meč privodi kraju kombinacijom V-Triggera, Glorious Drivera i Brainbustera.

Nakon meča Giulia je imala krunidbu i dodjelu pehara.

Sveukupno: Jedan od najbolji dana turnira. Imali smo puno mečeva, pa je i bilo malo previše za odgledati sve u jednom komadu, ali svakako show vrijedan pogleda. Da ne dužim previše uskoro slijedi osvrt turnira, pa će te u tom članku moći pročitati malo detaljniju recenziju cjelokupnog turnira.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Giulia1216
2.Suzuki Suzuki1215
3.Mayu Iwatani1215
4.MIRAI1215
5.Saya Kamitani1214
6.Hazuki1214
7.Starlight Kid1214
8.Natsupoi1212
9.Momo Watanabe1212
10.Ami Sourei1211
11.Mina Shirakawa1210
12.Hanan124
13.Saya Iida124
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Tam Nakano1216
2.Maika1215
3.Himeka1215
4.Risa Sera1215
5.AZM1214
6.Syuri1214
7.Utami Hayashishita1214
8.Koguma1214
9.Saki Kashima1212
10.SAKI1210
11.Mai Sakurai129
12.Unagi Sayaka124
13.Momo Kohgo124

Be the first to comment on "5 STAR Grand Prix 2022 – Finale"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*