5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 8

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Starlight Kid vs Hanan

Jedan od boljih openera ove godine. Dobar je ovo bio meč, i baš je poslužio svrsi. Hanan nekako bolje otvara meč, ali Kid se vrlo brzo vraća high speedom i Springboard Crossbodyem. Sredina meča je imala nekoliko solidnih kontri sve dok Hanan nije krenula u ofenzivu s Famouserom i onim svojim Over the Head Bodyslamom. Starlight Kid shvaća da mora ubaciti u brzinu više, pa radi Twisted Splash i za kraj Kid osvaja dva boda tako što je natjerala Hanan na predaju s Byakko.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Koguma vs Mai Sakurai

Nakon rukovanja Mai Sakurai napada Kogumu s leđa, i igra njenu igru s bear poseom međutim nema efekta. Koguma se vraća svojim klasičnim ofenzivama, a sredina meča je bila malko dosadnjikava radi razvlačenja poteza na matu i raznih bezuspješnih submissiona. Na kraju Koguma pogađa Corner Bulldog, German Suplex i za kraj pobjedu uzima s Diving Splashom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Risa Sera vs Momo Kohgo

Očekivana čista dominacija Sere, dok je Momo dobila par ofenzivnih poteza samo kako ne bi ispala previše slab protivnik. Momo kreće s forearmovima koje Risa nosella. Risa zatim stavlja Kohgo u Boston Crab, i izbacuje iz ringa. Pored ringa radi Swing i baca ju u prvi red stolica. Kohgo se vraća u ring na 19, i preživljava Rasha-Hasami, te tu kreće njena ofenziva. Pogađa dva 619 i Corner Crosbody. Dobili smo još par poteza, a onda Risa Sera privodi meč kraju s Rasha-Hasamiem.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Momo Watanabe vs Ami Sourei

Početak malo sporiji, ali Watanabe stvari čini zanimljivijima svoj stiff kickovima. Izbacuje Ami iz ringa, i dok se sudac prepirao s ostatkom Oedo Taia, Momo je za to vrijeme skinula zaštitu s kuta. Ami je par puta leđima udarila u željezo u kutu, a zatim se vraća u meč s AA i Boston Crabom. Momo udara par kickova, Peach Sunrise i Double Knee Strike, međutim Sourei ekspresno vraća s Lariatima. Još je bilo par poteza, te na kraju Ami gura Momo u željezo u kutu, te na iznenađenje svih odnosi pobjedu sa Sit-out Piledriverom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Giulia vs Saya Iida

Otvorile su serijom šamara, a onda se ništa nije događalo sve do sekvence kada je Saya počela udarati chopove. Iza toga je pogodila prekrasan Lariat, Sit-out Powerbomb i Suplex. Giulia se nekako izvlači i radi Superplex, V-Trigger i na kraju pobjedu odnosti sa Stelth Viperom.

Queen’s Quest (AZM, Lady C, Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa, Natsupoi, Tam Nakano & Unagi Sayaka)

AZM i Natsupoi otvaraju dobrim high speedom, a onda Kozueni napadaju AZM. QQ se vraća napadom na Unagi, ali nakon toga Unagi ima blagu prednost nad Utami. Nakon par tag team poteza Lady C i Nakano su ukrstile snage, pa nakon kratke intervencije Queen’s Questa Lady C hvata prednost koja nije trajala dugo jer je Natsupoi pogodila Superkick. Tim Superkickom otvorena je serija jednog poteza, što znači da je svaka cura imala po jedan veliki potez, prije nego lisu Mina i Unagi ostale stajati. Upravo njih dvije napadaju Lady C, te omogućavaju Tam da pobjedi Lady C s Tiger Suplexom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Hazuki vs Suzu Suzuki

Fantastičan meč. Nakon kratkog tehničkog hrvanja Hazuki uzima prednost sa Suicide Diveom, pa onda natrag u ringu Hazuki ima par ofenzivnih poteza ali opet meč izlazi iz ringa. Suzuki pogađa DDT pokraj ringa. Uslijedila je jako dobra i izjednačena sekvenca gdje Suzu radi Missile Dropkick i Double Knee Strike, Hazuki Codebreaker, Suzu ponovno pogađa Superkick i German Suplex, a Hazuki završava s Big Bootom. Prekrasna sekvenca. Razmjena forearmova na matu iz koje Suzu izlazi jača, međutim Hazuki se vrlo brzo vraća na pravi put. Na kraju Hazuki radi još jedan Codebraker i Diving Senton na šta Suzuki kickouta, ali Brainbuster je već bio previše i time Hazuki nastavlja pobjednički niz.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Syuri vs Saki Kashima

Više od ovoga meča je bila važnija sama priča. Naime Saki izbjegava meč sa Syuri još otkad su ih izvukli u istu grupu. Sada kada je meč došao na red Saki je htjela odmah uzeti pobjedu s Kishikaiseiom, i zamalo je uspjela. Syuri se za dlaku izvukla, a Saki bježi iz ringa. Kada se vratila htjela je mat wrestling na šta Syuri pristaje, ali Kashima ponovno uspijeva pobjeći iz ringa. Ne baš čistim potezima Saki stvara prednost, i natrag u ringu napada Syuri s njenim zaštitnim znakom, njenim kickovima. Syuri hvata jedan kick i odmah ju stavlja u Ankle Lock. Syuri nastavlja sa svojim stiff kickovima, a Kashima pokušava s Springboard Bulldogom i Double Underhook Facebusterom stvoriti nekakvu prednost, ali ne uspijeva. Syuri još jednom uzima prednost i radi Swinging Byakko, pa nakon još par poteza Saki iz drugog Kishikaiseia hvata iznenadnu pobjedu nad prvakinjom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
SAKI vs Maika

Nakon početnog mat wrestlinga Maika radi Suplex i Sliding Lariat, a u nastavku SAKI ima dosta ofenzive s ne baš atraktivnim potezima. Maika se vraća sa Superplexom a nakon njenog Scoop Slama SAKI kickouta na 1. Pa nakon SAKIevog Big Boota Maika radi Lariat i Bodyslam. SAKI ima dobru seriju Big Bootova i još par dobrih poteza, ali je ona uslijedila jedna rupa dok se nisu namjestile za još jedan Superplex Maike. Na kraju Maika uspijeva pogoditi Michinoku Driver II i tako osigurati dodatne bodove.

Sveukupno: Još jedan jako dobar dan 5 Star GP turnira. Dosta tečan show i svaki meč je prilično zanimljiv. Hazuki vs Suzu bi bio MOTN.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Hazuki612
2.Saya Kamitani46
3.Ami Sourei46
4.MIRAI56
5.Momo Watanabe66
6.Mina Shirakawa34
7.Mayu Iwatani34
8.Starlight Kid44
9.Giulia44
10.Natsupoi54
11.Suzu Suzuki20
12.Saya Iida40
13.Hanan60
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Utami Hayashishita58
2.AZM58
3.Risa Sera46
4.Syuri56
5.Himeka56
6.Koguma66
7.SAKI44
8.Maika44
9.Mai Sakurai54
10.Saki Kashima54
11.Tam Nakano22
12.Unagi Sayaka42
13.Momo Kohgo06

Be the first to comment on "5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 8"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*