5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 4

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Mina Shirakawa vs Saya Iida

Prosječan meč za otvorenje showa. Nije bilo loše, a nisam ni očekivao nešto puno bolje. Saya krenula agresivno, dok Mina udara kickove. Klasična chop serija Iide, a onda slijede dva Minina Spinning Elbowa, Cartwheel kick te za kraj Glamorous Driver.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Hanan vs Saya Kamitani

Otvorile su nekim čudnim miksom chain wrestlinga i high speeda, a onda Kamitani dominira na matu s polugama. Nakon toga Hanan stvara malo ofenzive nakon jednog Corner Crossbodya. Hanan pokušava pinati Sayu dok ju je držala u Knee Bar poziciji, moram priznati dobro je ovo izgledalo. Nakon toga Kamitani se vraća prelijepim Big Bootom i Spinning Kickom. Hanan se ne predaje tako lako međutim Star Crusher je ipak bio previše za Future prvakinju. Saya odnosi dva boda.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
AZM vs Mai Sakurai

Stardom nam je odlučio za četvrti dan dati prosječne mečeve, a ni ovaj nije puno odstupao od toga. Mai odmah napada AZM, ali AZM se nekako pribire i kontrolira meč. AZM ima laganu dominaciju, a onda ni iz čega Sakurai radi STF. Par ofenzivnih poteza Mai, ali AZM ju vraća s kuta ringa jednim prekrasnim Armdragom. Sad već ulazimo u završnicu gdje AZM ne uspijeva pobijediti s Azumi Sushiem, ali ni Sakurai svojom kontrom ne uspijeva prikupiti dva boda. Za kraj AZM pogađa Diving Double Foot Stomp, a nakon što je Mai to uspješno neutralizirala, AZM odnosi pobjedu sa C4 Bombom (German Suplex s Arm Trapom).

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Utami Hayashishita vs Unagi Sayaka

Meč malo bolji od prošlih. Utami otvara malo bolje i spremnije. Unagi dobiva malo prostora sa Stunnerom i ima dobar Headscissor. U sredini meča su bile nekako dosta izjednačene sve dok Utami nije preuzela stvari u svoje ruke i pogodila Torture Rack Slam. Unagi se nekako našla u poziciji za Swing Reverse STO, na što je Utami kickoutala. Unagi završava meč s Lariatom i tri German Suplexa.

Queen’s Quest (Hina & Miyu Amasaki) vs God’s Eye (MIRAI & Syuri)

Iako pobjednice ovoga meča nikada nisu bile upitne, cure iz Queen’s Questa su pružile jako dobar otpor. Tipičan Syuri početak meča, gdje ide na taj svoj dobro poznati chain/mat wrestling bez ikakvog efekta. Ako protiv Hine ne može doći u bolju poziciju s tim pristupom, ne razumijem zašto to i dalje forsira? Amasaki i MIRAI nastavile u istom tonu, samo ovdje uz asistenciju Hine, Miyu pogađa dva Dropkicka. Nažalost vrlo brzo, ali očekivano gubi prednost. Syuri dominira kickovima, a onda Miyu pogađa jedan jako loš Dropkick i taga Hinu. Hina ulazi u još jednu kratku mat sekvencu sa Syuri, a onda je imala i par ofenzivnih poteza prije nego li je Syuri udarila nogom u leđa i tagala MIRAI. MIRAI odmah pogađa Shoulder Tackle, a onda smo dobili zanimljivi dio između MIRAI i Amasaki. Amasaki je targetirala MIRAInu nogu, dok je MIRAI uzvratila targetiranjem na Miyinu ruku. Miyu uspijeva pogoditi High DDT, a onda uz blagu Syurinu intervenciju MIRAI radi Rock Bottom i završava meč s Kimurom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Koguma vs Himeka

Još jedan solidan meč. Himeka dobrovoljno staje pored Kogume i radi zajedno s njom Bear pose, ali isto tako je svjesna svega i već sljedeći trenutak udara Lariat i hvata Single Leg. Koguma se lagano vraća s Cutterom i Misslile Dropkickom, ali odmah prima Samoan Drop. U nastavku Himeka dominantnija, ali Koguma se dobro potrudila sellati sve Lariate i Powerhouse poteze Himeke. Pred kraj Koguma pogađa lijep German Suplex, ali Himeka vraća s dva Lariata i Powerbomba, i tako osvaja dva boda. Koguma je pružila solidan otpor.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Natsupoi vs Ami Sourei

Nije mi se ovo svidjelo. Natsupoi koristi svoju brzinu kako bi zauzela bolju poziciju i hvata Sourei u Camel Clutch i grize ju. To je bio začetak rada na Soureinoj ruci. Kada je uhvatila Octopus Hold, Ami to okreće u Bodyslam, a onda kreće njenih 5 minuta. Nakon toga Natsupoi udara nogama Sourei pa pogađa German Suplex, da bi nedugo zatim Sourei pogodila Lariat i Blue Thunder Bomb. Na kraju Natsupoi uspijeva napraviti Fairy Blink za novu pobjedu.

Oedo Tai (Momo Watanabe, Rina & Saki Kashima) vs STARS (Hazuki, Mayu Iwatani & Momo Kohgo)

Malo čudno da ovaj event neće završiti singles mečom 5 Star GP turnira, ali ovaj meč nije bio loš. Bio je kao i svi, prosječan. Kohgo i Kashima započinju meč, a onda Kohgo stavlja Saki u Rare Naked Choke. Mayu i Hazuki ulaze u ring, međutim Oedo Tai ih povlači iz ringa i dominira. Povratkom u ring Oedo Tai dominira nad Kohgo sve dok nije dala tag za Iwatani. Mayu vrlo brzo uspostavlja vodstvo i zajedno s ostatkom tima radi Running Big Boot na Oedo Tai. Iza toga Saki Kashima pogađa Running Bulldoga, i stvari se vraćaju na staro. Watanabe je ušla i izudarala Mayu kickovima, a onda nakon blage prednosti uspjela pogoditi Peach Sunrise, međutim Mayu odmah vraća German Suplexom pa tagove dobivaju Kohgo i Rina. Nakon izmjene forearmova dobivamo dosta naizmjeničnih Dropkickova, gdje niti jedna ne stvara izrazitu prednost. Bila su i dva pokušaja 619 od Kohgo pri čemu je samo onaj drugi bio uspješan. Pri Hazukinom ulasku u meč odmah stavlja Rinu u Crossface, ali Rina se izvlači pa nakon Judo Throwa radi Diving Double Knee Drop. Na kraju Rina ima dosta pomoći od Mome i Saki, međutim Hazuki većinu tih napada uspješno sanira. Hazuki i Mayu uspijevaju pogoditi Suicide Dive, pa Hazuki vraća Rinu u ring. Za kraj Hazuki radi Bodyslam i s kuta završava meč Diving Sentonom.

Sveukupno: Malo lošiji event od prijašnjih, ali ne mogu reći da je bilo baš loše. Niti jedan meč nije bio baš jako dobar, međutim nastavili smo s turnirom što je najbitnije. Četvrti dan je iza nas. Idemo dalje.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Hazuki24
2.Natsupoi24
3.Mina Shirakawa24
4.MIRAI34
5.Saya Kamitani34
6.Ami Sourei22
7.Mayu Iwatani22
8.Starlight Kid22
9.Suzu Suzuki00
10.Hanan20
11.Saya Iida20
12.Giulia20
13.Momo Watanabe20
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Risa Sera24
2.Himeka34
3.Koguma 34
4.Utami Hayashishita34
5.Tam Nakano12
6.Syuri22
7.AZM22
8.SAKI22
9.Mai Sakurai22
10.Maika10
11.Saki Kashima10
12.Unagi Sayaka20
13.Momo Kohgo20

Be the first to comment on "5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 4"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*