5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 3

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Koguma vs Saki Kashima

Lijep i kratak meč, baš onakav kakav treba i biti opener. Pokušala je milom, ali je na kraju silom Koguma stavila Saki Kashimu u Camel Clutch Bear pose. Iza toga Kashima bazičnim kickovima održava prednost, pa veže Hurricanranu, Big Boot i Uppercut, ali Koguma se ne predaje tako lako. Uslijedila je neka praznina gdje su bile dosta izjednačene, a na kraju Koguma kontrira Kishikaisei u Kuma Roll, te tako ostvaruje pobjedu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Hanan vs Mayu Iwatani

Fantastičan meč. Odlično su predstavili ovu “Učitelj vs učenik” priču. Hanan nije gubila vrijeme nego je odmah čim je Mayu ušla u ring, napravila Dropkick. Mayu odmah uzvraća stiff kickovima i chopovima, da bi Hanan nakon jednog Judo Throwa ponovno došla u blagu prednost u izmjenama na matu. Nedugo zatim Mayu završava na gornjoj poziciji, i s stiff laktovima udara Hanan. Svaki lakat se jako glasno čuo, a Mayu se pretvorila u stiff mašinu. Nakon par dobih poteza, Iwatani pogađa dva preglasna Superkicka, gdje ju Hanan zamalo okreće u pin. Još jedan glasan high kick, i Moonsault Hanan preživljava ali Dragon Suplex je ipak bilo previše. Mayu upisuje prve bodove na tablicu. Budućnost Stardoma je u sigurnim rukama.

Gauntlet Tag Team Match
STARS (Momo Kohgo & Saya Iida) vs Oedo Tai (Rina & Ruaka) vs Queen’s Quest (Hina & Miyu Amasaki) vs Donna del Mondo (Mai Sakurai & Himeka) vs Cosmic Angels (Unagi Sayaka & Mina Shirakawa)

Kratak predah od singles mečeva priredile su nam cure iz STARSa i Oedo Taia. Solidan 4-minutni meč, gdje je stalno bilo akcije. Ništa posebno, ali zabavno. Iida odnosi pobjedu Kuma Rolom. Uslijedile su cure iz QQa. Miyu i Hina kreću jako, i Hina radi fantastičan Judo Throw, ali samo koju sekundu kasnije prima 619 od Kohgo. Miyu je pogodila i High DDT, ali ipak na kraju Momo pinuje Hinu nakon Hurricanrane. Još kraća pobjeda za STARSe. Sakurai i Himeka su novi tim koji će stati nasuprot Kohgo i Iide. Himeka s lakoćom stvara dominaciju, a Sakurai ulazi u razmjenu chopova s Iidom, gdje je naizgled izgubila ali uz pomoć Himeke ostala je u boljoj poziciji. Nakon kraće izmjene na matu, Sakurai slavi sa svojom verzijom Kishikaiseia. DDM ostaju u ringu, a kao završni tim dolaze Unagi i Mina. Mai je odmah krenula na Unagi, ali Sayaka se snalazi i stvara blagu prednost uz pomoć Mine. Unagi radi Full Nelson Facebuster, a onda Mina nakon par solidnih poteza gubi prednost od Mai. Mai se odvaja sa Stunnerom, a onda nakon Crossfacea i Elbow Dropa zamalo odnosi pobjedu. Nekoliko Spinning Backfistova kasnije i jedan, zapravo dva Implant DDT-a, Mina je pinala Sakurai. Prvi Implant DDT je bio botch. Kozueni na kraju pobjeđuju ovaj gauntelet meč.

Queen’s Quest (Utami Hayashishita & AZM) vs God’s Eye (Syuri & Ami Sourei)

Jedan od boljih tag team mečeva u zadnje vrijeme u Stardomu. Utami i Sourei otvorile s tehničkom sekvencom, a onda AZM i Syuri imaju high speed trenutak gdje AZM stvara prednost. Syuri vrlo brzo vraća stvari u svoju korist Arm Barovima. AZM i Syuri se udarale kickovima, a onda je ušla Utami. Nakon par naizmjeničnih forearmova, Syuri stavlja Utami u Armbreaker, a zatim i Arm Bar. Kraj sekvence jako izjednačen. U nastavku Ami stiff chopa Utami, ali Utami uz pomoć AZM ipak stvara prednost. Jako izjednačeni timovi, ali God’s Eye kao da ima blagu prednost nakon što je Sourei pogodila dva jako dobra Lariata nad Utami. Na kraju Utami pogađa par solidnih poteza ali sudac označava kraj meča. Time Limt Draw. Odličan meč sve do kraja.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Natsupoi vs MIRAI

Odličan meč. Jako lijepa mat sekvenca na početku meča. U nastavku Natsupoi se fokusira na high speed, a MIRAI na powerhouse poteze. Meč je tekao prilično solidno sve do trenutka kada je MIRAI s lijevim krošeom skinula Natsupoi s kuta pa pogodila prekrasan Missile Dropkick/Rock Bottom. MIRAI je djelovala malo bolja, jer je imala više ofenzive dok je Natsupoi dosta toga kontrirala. Na kraju par kickoutova od Natsupoi, ali MIRAI pogađa izvrstan Lariat, i kada smo pomislili da je to kraj, Natsupoi se vraća s Fairy Blinkom i ostvaruje rekao bi iznenađujuću pobjedu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Hazuki vs Starlight Kid

Izvrstan meč. Ovaj meč je baš neočekivano počeo. Krenule su s laganim chain wrestlingom, koji je Starlight Kid vrlo brzo prebacila u mat gdje je radila na Hazukinoj nozi. Bile su i pored ringa gdje je Starlight Kid nabila Hazukino koljeno od pod. Povratkom u ring Hazuki je dobila malo više ofenzive, međutim Starlight Kid opet pobjeđuje u forearm izmjenama. Hazuki sve bolja i bolja, pa je tako prelijepo kontrirala jedan Springboard u Backbreaker i Hung Rope DDT, a kada je pogodila Diving Senton Starlight Kid je uspjela kickoutati. Na kraju su ubrzale pa je nakon lijepe izmjene pinova Starlight Kid nastavila s radom na Hazukinoj nozi. Napravila je Over The Shoulder Single Leg, međutim Hazuki se izvukla i za sami kraj odnijela pobjedu s Brainbusterom. Ovdje se nebi žalio niti da je neriješeno završilo.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Momo Watanabe vs Saya Kamitani


Još jedan sporiji početak sve dok Momo nije Soccer Kickala Sayu. Zatim ju je izbacila iz ringa, gdje su ju članice Oedo Taia napale, a zatim vratile u ring. Nije dugo prošlo vremena a onda Momo izlazi iz ringa, te na prvu je djelovala bolja, ali Kamitani joj radi Reverseranu, a onda se vraća u ring i s kuta skače Crossbody na Oedo Tai. U ringu smo dobili jednu do najinovativnijih kontri koje sam vidio u posljednje vrijeme. Naime Momo je napravila Double Knee Strike, ali Kamitani to okreće u Boston Crab. Fenomenalna kontra. Kasnije Momo okreće jedan pokušaj Suplexa u Rare Naked Choke pa završava s B-Driverom, iz kojeg Kamitani kickouta. Uslijedio je Peach Bomb i Peach Sunrise, ali Kamitani i na to kickouta. Za kraj Kamitani, radi Fisherman Suplex i meč privodi kraju s 450 Splashom. Zanimljivo da nije završila s Phoenix Splashom. Jako dobar meč, ali Watanabe opet ispala slaba.

Sveukupno: Nastavljamo u dobrom tonu ovaj turnir. Svaki meč je bio dobar na svoju ruku, i stvarno danas nismo imali niti prosječan a kamo li loš meč. Mayu odradila svoj najstiff meč koji sam gledao, QQ i God’s Eye također odradile jako dobar meč iako je TLD to malo pokvario. Te na kraju ne zna se koji je meč bio bolji. Jako dobar event.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Hazuki24
2.MIRAI34
3.Natsupoi12
4.Ami Sourei12
5.Mina Shirakawa12
6.Mayu Iwatani22
7.Saya Kamitani22
8.Starlight Kid22
9.Suzu Suzuki00
10.Hanan10
11. Saya Iida10
12.Giulia20
13.Momo Watanabe20
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Koguma24
2.Risa Sera24
3.Mai Sakurai12
4.Tam Nakano12
5.Syuri22
6.Himeka22
7.SAKI22
8.Utami Hayashishita22
9.AZM10
10.Maika10
11.Saki Kashima10
12.Unagi Sayaka10
13.Momo Kohgo20

Be the first to comment on "5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 3"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*