5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 19

Queen’s Quest (Hina & Lady C) vs Oedo Tai (Rina & Ruaka)

Oedo Tai cure otvaraju bolje ovaj meč, i dominiraju nad Hinom. Kada je Lady C ušla okreče meč u svoju korist, no Ruaka jednim Crossbodyem vraća stvari na početak. Rina stvara ogromnu prednost nad Lady C i sestrom, pa čak radi i Diving Double Knee Drop. Oedo Tai na kraju djeluje bolje i dominantnije, no onda Hina radi Gedo Clutch Rini, i tako krade pobjedu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Hanan vs Mina Shirakawa

Hanan odmah stvara prednost s prelijepim Judo Throwom i Dropkickom, no Shirakawa vrlo brzo pronalazi Hananine noge za targetiranje. Bow and Arrow i stompanje po Hananinim nogama dovele su do Hananine serije forearmova. Sredina je bila nekako mlaka, jer nije bilo pretjerane akcije. Hanan je pogodila još jedan Judo Throw, a Mina nastavila s kickovima udarati Hananinu nogu. Na kraju Hanan radi Famouser pa nakon par izmjena poteza i pinova, Hanan uzima svoju prvu pobijedu na turniru. Lijepa pobjeda Hanan.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Momo Kohgo vs Maika

Apsolutna dominacija Maike. Na prevaru Kohgo pokušava pobijediti Maiku, ali Maika je iskusna i nije se dala preveslati tako lako. Maika dominira u ringu sa razno raznim Bodyslamovima, Suplexovima i Shoulder Tacklovima. Jedina ofenziva koju je Momo imala bio je 619 i jedan Superkick. Na kraju meča Momo kontrira jedan Maikin potez i uspijeva ju zadržati na matu sve dok sudac nije odbrojao do 3.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Starlight Kid vs Saya Iida

Odmah na početku Saya radi perfektan Shoulder Tackle i veže seriju chopova. Starlight Kid se pokušava vratiti u nekoliko navrata no Iida i dalje sa svojim powerhouse potezima održava prednost. Starlight Kid napokon hvata prednost s Byakkom, pa radi i Diving Splash s kuta, ali vrlo brzo ju Saya prizemljuje s brutalnim Lariatom. Starlight Kid ju diže no Iida pogađa Headbutt. Starlight Kid to nije omelo, pa je nakon Black Tiger Drivera pripisala sebi još dva boda na tablici.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Suzu Suzuki vs Ami Sourei

Članica Prominencea agresivno ulazi u meč i uspostavlja dominaciju odmah na početku. Nakon što je se malo ispuhala Suzu, Ami kreće u kontra ofenzivu s Boston Crabom. U sredini meča smo dobili ne toliko impresivnu seriju forarmova. Sourei nastavlja s chopovima i to se pokazalo kao uspješno jer je odmah stavila Suzuki ponovno u Boston Crab. Ami je odradila jedan brutalan Torture Rack, a nakon jedne usporene sekvence Suzu udara Headbutt. Ami je imala još par ofenzivnih poteza, no prije nego li će pogoditi svoj signature Sit-out Piledriver, Suzuki se izvlači i radi German Suplex pa Superkick. Na kraju Suzu Suzuki još jednom radi German Suplex i tako pobjeđuje Sourei.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Himeka vs Unagi Sayaka

Prilikom predstavljanja Himeka se popela na kut ringa, a onda ju je Sayaka prizemljila dobrim Powerbombom i tako je meč započeo. Unagi stvara prednost pored ringa i u ringu solidnim Big Bootovima, a nakon Himekinog Shoulder Tacklea, slijedi jako loša izmjena forearmova. Himeka tu stvara blago vodstvo, i iako se Sayaka pokušala vratiti u mat hrvanju, Himeka pogađa dobar Bodyslam. Zatim slijedi Himekin Lariat, a onda Unagi radi Codebreaker na Himekinu ruku, no Himeka drugom rukom radi Lariat. Kako je meč počeo tako je i završio, samo ovoga puta su strane bile zamijenjene. Himeka s Powerbombom uzima dodatna dva boda.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Mayu Iwatani vs Momo Watanabe

Momo odmah na startu meča napada Mayu i cure izlaze iz ringa, no vrlo brzo se vraćaju i Mayu otvara dosta spremnije tu početnu in-ring sekvencu. Oedo Tai ometa sudca pa je Momo dala alatni ključ Iwatani pa se onda pravila da ju je ona udarila s njime. Sudac se nije dao prevariti stoga je meč nastavljen. Uslijedilo je par kickova i savršen Frog Splash Mayu no Momo kickouta. Momo zatim radi Tiger Suplex i Running Double Knee Strike, ali i Mayu kickouta. Momo radi i B-Driver ali ni tu nije imala sreće. Uzela je alatni ključ u ruke, ali prima fantastičan Superkick. Mayu je htjela pogoditi i Suicide Dive, no Momo ju je dočekala stolicom. Dok je Watanabe ušla u ring, Mayu se namučila za to, a kada je ušla Momo radi još jedan B-Driver i Rare Naked Choke. Nakon Soccer Kicka Watanabe radi Peach Thunder i tako ostvaruje pobjedu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Tam Nakano vs Utami Hayashishita

Kao i u prethodnim mečevima, i ovaj počinje agresivno. Tam izbacuje Utami iz ringa, ali ne uspijeva pogoditi Crossbody jer ju Utami prekida, ali samo minutu kasnije Nakano ju ponovno izbacuje iz ringa te ovaj put pogađa Crossbody. Natrag u ringu razmjena German Suplexa, a onda Nakano hvata Utami u stojećem položaju u Triangle Choke. Hayashishita se izvlači Side Slamom. Nakon jednog dobrog Tiger Suplexa Nakano, dobivamo još jednu razmjenu forearmova. Dosta izjednačeno u nastavku meča, dok na samom kraju Utami hvata blagu prednost s Bodyslamom i Crucifix Slamom, s kojim i ostvaruje pobjedu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Giulia vs Saya Kamitani

Na trenutke jako dobar meč, a na trenutke užasno dosadan. Dosta opreznije su ušle u meč od prethodnih cura, pa nakon kratkog mat wrestlinga Giulia stvara blagu prednost. Nakon dosta sporog hrvanja, Giulia radi Backbreaker na apron no Saya odmah vraća Suplexom pored ringa. Nazad u ringu Saya radi Springboard Crossbody, ali Giulia joj ekspresno vraća German Suplexom. Kamitani je pokušala Spinning Kickom i šamarom doći u prednost, ali Giulia Big Bootom to spriječava. Uslijedila je solidna razmjena forearmova koju Giulia završava odličnim krošeom. Dosta izjednačena sredina, no onda dolazimo do kraja gdje Giulia fenomenalno kontrira Kamitanijin 450 Splash u Triangle Choke, no Saya hvata uže. Giulia udara Headbutt i hvata giljotinu. Samo par sekundi prije kraja meča, sudac shvaća da je Kamitani izgubila svijest, te prekida meč.

High Speed Title Three Way Match
AZM (c) vs Fukigen Death vs Hazuki

Hazuki u prelijepom svijetlo plavom outfitu napada AZM, dok Fukigen sjedi u kutu ringa. Fukigen zatim Dropkickovima i Sentonovima stvara prednost, no Hazuki radi dupli Running Big Boot. AZM samo koji trenutak iza toga radi duplu Hurricanranu i Dropkickove. Sve se događa u ekstremno visokoj brzini, a onda Hazuki radi Suicide Dive na Fukigen i AZM. Natrag u ringu Hazuki radi Codebreaker pa stavlja AZM u Crossface. Iako se Fukigen umiješala, Hazuki je i dalje u vodstvu no ne za dugo. Svaka je imala ponešto ofenzive pred kraj meča, a na samome kraju AZM stavlja Fukigen Death u Azumi Sushi te tako brani high speed titulu. Hazuki je bila ometena od ostatka Oedo Taia.

Nakon meča AZM je izazvala Momoku Hanazonu na meč za high speed titulu, a onda je u ring ušla Utami Hayashishita i izazvala Oedo Tai na meč za Artist titule. Starlight Kid je pristala na taj meč.

Sveukupno: Već je postalo naporno za gledati ovakve mečeve. Iako su svi mečevi super, jednostavno ih je previše za jedan show. Za koliko vremena dobiju, i naprave pošten posao tu nema rasprave. Dobro je ovo na kraju sve ispalo.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Giulia1115
2.Starlight Kid1014
3.Hazuki1114
4.Saya Kamitani1113
5.Mayu Iwatani1113
6.MIRAI1113
7.Suzu Suzuki1012
8.Natsupoi1112
9.Ami Sourei1110
10.Momo Watanabe1110
11.Mina Shirakawa118
12.Saya Iida104
13.Hanan112
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Tam Nakano1114
2.Maika1114
3.AZM1114
4.Syuri1114
5.Himeka1114
6.Utami Hayashishita1114
7.Risa Sera1113
8.Koguma1112
9.SAKI1110
10.Saki Kashima1110
11.Mai Sakurai129
12.Momo Kohgo114
13.Unagi Sayaka112

Be the first to comment on "5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*