5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 18

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Hanan vs Suzu Suzuki

Jako dobar opener. Hanan je jedina cura u ovom turniru koja nije ostvarila niti jednu pobjedu, pa je prilikom ulaska u ring odmah napala Suzu s namjerom da je na brzinu pina. Suzuki, iako iznenađena Haninim napadom vrlo brzo stvara prednost Knee Strikeovima, no Hanan radi dobar Crossbody i Knee Bar. Suzuki ponovno s nožnim udarcima dolazi u prednost pa radi dobar Drive-by i Missile Dropkick. Na kraju Hanan uspijeva pogoditi Over the Head Bodyslam i Famouser, ali Suzu vraća izvrsnim German Suplexom, a nakon par poteza radi Superkick i Rock Bottom iz čeg Hanan kickouta. Ipak na kraju Suzu radi još jedan German Suplex iz kojeg Hanan nije mogla kickoutati.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Natsupoi vs Saya Iida

Iida otvara ovaj meč solidnim chopovima, no slučajno chopuje i sudca pa tu Natsupoi stvara prednost. Natsupoi stavlja Sayu u Camel Clutch, a minutu kasnije dobijamo razmjenu forearmova iz koje je Saya izašla kao pobjednica, no Natsupoi odmah pogađa dva dobra Dropkicka kako nebi izgubila prednost. Kraj prilično izjednačen s jako dobrim potezima, gdje je Natsupoi promašila Fairial Gift, ali je zato pogodila izvrstan Superkick, dok je s druge strane Iida zamalo odnijela pobjedu s Iidabashiem. Na kraju Natsupoi odnosi pobjedu nakon što je pogodila German Suplex, Spinning kick i za kraj Fairy-ing Ring.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
SAKI vs Momo Kohgo

SAKI vrlo jednostavno dolazi u prednost ovdje, iako je Momo pokušala s forearmovima nanijeti štetu SAKI nije joj pošli za rukom. SAKI stavlja Kohgo u Single Leg, no Kohgo se izvlači i radi Crossbody i 619. Nakon toga SAKI pogađa Scoop Slam i meč privodi kraju s dva dobra KA Wild Bustera.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Koguma vs AZM


Na početku Koguma izlazi iz ringa, AZM ju instantno vraća natrag. Nakon AZMine poluge na Koguminoj ruci, Koguma dolazi u prednost. Nakon kratke interakcije na užetu, obje završavaju pored ringa. Na 19 se vraćaju u ring, a onda slijedi high speed sekvenca te izmjena pinova, gdje je Koguma kickoutala na Azumi Sushi, a AZM na Kuma Roll. Par izmjena kasnije Koguma radi još jedan Kuma Roll, i tu AZM nije mogla kickoutati.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Saki Kashima vs Risa Sera

Odmah na početku Risa stavlja Saki u Boston Crab. Kashima se izvlači, i bazičnim tehnikama probava uspostaviti vodstvo no nije joj to pošlo za rukom. Risa Sera zatim radi najbolji Swing koji sam vidio, gdje Kashimu izbacuje iz ringa. Kada je se Kashima vratila u ring, Risa je pogodila dobar Double Knee Drop a zatim i Bodyslam. Risa ju pridiže, a Saki to kontrira u Kishikaisei te tako ostvaruje još jednu pobjedu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Starlight Kid vs MIRAI

Prilično izjednačena početna high speed sekvenca, koju Starlight Kid na kraju dobija s prekrasnim Crossbodyem. Iza toga MIRAI stvara blagu prednost, no Starlight Kid je skida s kuta Arm Dragom. Iako se kasnije MIRAI izvukla iz Byakka, vrlo brzo biva pogođena DDTom. Nakon toga MIRAI ponovno pokušava zauzeti bolju poziciju i radi fantastičan Powerbomb. Nedugo zatim Starlight Kid ponovno radi Byakko, ali ovaj puta veže i Triangle Choke. Pušta polugu i gušenje kako bi napravila Moonsault, ali MIRAI kickouta na to. MIRAI po tko zna koji put pokušava se vratiti brutalnim Lariatom, ali Starlight Kid radi fantastičan Double Knee Strike i veže ga još boljim Brainbusterom, te pobjedu odnosi Tiger Suplexom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Mina Shirakawa vs Saya Kamitani

Bržim izmjenama Saya dolazi u prednost, pa nakon Bodyslama stavlja Minu u Boston Crab. Mina i u ovom meču napada nogu svoje protivnice, pa je tako pokušala natjerati Sayu da tapka nakon Figure Foura, no Kamitani se nije tako lako predavala. Shirakawa je udaraila nekoliko forearmova, međutim Kamitani ju izbacuje iz ringa te skače Springboard Crossbodyom. Povratkom u ring Kamitani djeluje dosta bolje i agresivnije pa pogađa Star Crusher, ali Mina kickouta. Saya promašuje 450 Splash i zamalo biva pinana, a onda nakon par poteza obje završavaju na kutu ringa te Mina pogađa odličan DDT. Na veliko iznenađenje svih, Mina Shirakawa ostvaruje pobijedu s Sitout Brainbusterom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Momo Watanabe vs Giulia

Tek što se zvono oglasilo, Giulia i Momo skidaju zaštitu s kuta ringa. Udaraju se tom zaštitom, te nakon što je Giulia bila bolja, cure napuštaju ring. Oedo Tai pružaju pomoć Watanabe, tako da kada su se vratile u ring Momo je bila u prednosti. Solidni kickovi Mome, ali Giulia se relativno brzo vratila te je i ona počela udarati Watanabe kickovima. Pogodila je čak i Curbstomp. Par trenutaka kasnije dobili smo razmjenu Suplexa i kickova, a zatim Giulia gura Momo u kut ringa pa pogađa Backdrop Suplex. Watanabe se vraća s B-Driverom, Peach Bombom i Peach Sunriseom, ali Giulia kickouta. Momo stavlja alatni ključ u čizmu te dva puta udara Giuliu u glavu, a onda za kraj pogađa tri Half Nelson Suplexa. Giulia nije imala šanse.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Mayu Iwatani vs Hazuki

Još jedan meč koji je otvoren brzim izmjenama, ali od ovih cura smo to mogli i očekivati. Solidna razmjena Big Bootova, a onda Mayu Dropkickom izbacuje Hazuki iz ringa. Mayu radi Suicide Dive, no Hazuki se izmiče i Mayu završava među ostalim curama iz STARSa, a onda Hazuki ulazi u ring pa ona zapravo i pogađa Suicide Dive. Natrag u ringu Hazuki ju je stavila u Crossface, no Mayu to uspješno brani pa radi odličan Suplex. Mayu nastavlja s ofenzivom u vidu Double Foot Stompa i Hurricanrane, ali Hazuki pogađa fantastičan Codebreaker za kontru. Hazuki veže još jedan Codebreaker, Diving Senton i Bodyslam, no Iwatani kickouta. Mayu zamalo s Crucifix Slamom uzima pobijedu. Nakon zanimljive izmjene poteza, Mayu udara prekrasan Superkick a zatim i Tiger Suplex. Iwatani promašuje Moonsault, a nakon izmjene pinova Mayu pogađa Tombstone Piledriver. Mayu pogađa još jedan Superkick, i veže stiff Soccer kick te nakon uspješnog Moonsaulta uzima pobjedu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Syuri vs Tam Nakano

Kao i 90% Syurinih mečeva, i ovaj započinje neuspijelim mat hrvanjem. Tam zatim pogađa koljenom Syuri u glavu, i tako Syuri ispada iz ringa a Nakano skače Crossbody s kuta. Prilikom drugog penjanja na kut, Syuri ju prati radi Headbutt, veže Superplex i odmah izvlači Kimuru. Syuri fantastičnim nožnim tehnikama zadržava vodstvo. Kasnije Nakano hvata Syuri u Triangle Choke. Syuri se spašava i izlazi iz ringa, a Tam ju prati i radi German Suplex. Natrag u ringu Tam udara Spinning Kick i radi nekoliko Knee Strikeova, te veže Brainbuster. Syuri uspijeva kickoutati i stavlja Tam u Rare Naked Choke. Tam se izvlači, no Syuri odmah to kontrira u Armbreaker, te na kraju i uspijeva ostvariti pobjedu.

Sveukupno: Još jedan ogroman dan je iza nas. Puno dobrih mečeva, ali nije se niti jedan baš istaknuo. Malo bolji mečevi od prosjeka. Sve u svemu dobar je ovo dan bio.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Hazuki1114
2.Saya Kamitani1013
3.Giulia1013
4.Mayu Iwatani1013
5.MIRAI1113
6.Starlight Kid912
7.Natsupoi1112
8.Suzu Suzuki910
9.Ami Sourei1010
10.Mina Shirakawa108
11.Momo Watanabe108
12.Saya Iida94
13.Hanan100
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Tam Nakano1014
2.Maika1014
3.AZM1114
4.Syuri1114
5.Risa Sera1113
6.Himeka1012
7.Utami Hayashishita1012
8.Koguma1112
9.SAKI1110
10.Saki Kashima1110
11.Mai Sakurai129
12.Momo Kohgo102
13.Unagi Sayaka102

Be the first to comment on "5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 18"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*