5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 15

Ami Sourei & Lady C vs STARS (Koguma & Momo Kohgo) vs Cosmic Angels (Tam Nakano & Waka Tsukiyama)

Koguma otvara bolje od Ami Sourei i Tam Nakano, pa stavlja Tam u Camel Clutch i ismijava njen Kawaii gimmick. Sourei ih prekida te obje stavlja u Single Leg. Lady C nastavlja tamo gdje je Ami stala, ali Waka i Momo se udružuju kako bi nju izbacile iz bilo kakve ofenzive. Tam je intervenirala i dok se pozabavila s Lady C i Ami Sourei, cure iz STARSa su izolirale Waku koja prima Diving Splash od Kogume i tako STARSi pobjeđuju.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Saya Iida vs Suzu Suzuki

Na početku je izgledalo kao da je Suzu podcijenila snagu Iide, pa je bila primorana igrati prljavo kako bi došla u prednost. Nakon toga smo dobili stiff izmjenu forearmova gdje je Suzuki slavila, pa je povezala i dobar Sliding German Suplex i Missile Dropkick. Saya Iida dobija momentum pa odrađuje seriju chopova, Spinebuster, Suplex i Lariat, no Suzu sve to preživljava i pogađa jako dobar Superkick i završava meč fantastičnim German Suplexom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Unagi Sayaka vs Maika

Cure su odmah krenule agresivno s razmjenom Big Bootova pa zatim i forarmova, što Unagi prekida Facebusterom. Sredina meča dosta izjednačena gdje su obje imale dosta dobrih poteza, a onda Sayaka blokira dva Lariata Maike, i hvata ju u Giljotinu. Unagi odrađuje lijepu tranziciju u Rare Naked Choke, i u debeloj je prednosti pa pogađa i Frog Splash te Codebreaker, no Maika se vraća u meč sa snažnim Lariatom. Na iznenađenje svih prisutnih Unagi kickouta na Enka Otoshi, ali Maika osigurava nova dva boda s Michinoku Driverom II.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Risa Sera vs Mai Sakurai

Mai pri ulasku u ring odmah napada Risu Seru. Risa vrlo brzo pokazuje tko je glavni u ringu, a zatim i van njega. Pored ringa je Swingom bacila Sakurai na stolice u publici. Borba se nastavila pa je Mai iz backstagea donijela rasvjetni stup, koji joj ga je Daichi oduzeo. Risa je došla u prednost i lagano se vraćala prema ringu gdje ju je zaustavila Sakurai. Sera je napravila još jedan Swing, no nije bila svjesna vremena kojeg je provela van ringa, pa je sudac podijelio bodove radi Double Count Outa.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Mina Shirakawa vs MIRAI

Malo su razvukle početnu mat igru, no Mina je uvidjela još u prošlom meču da ima šanse za pobjedu samo treba targetirati nogu. To je radila i ovdje. MIRAI je jedva pronalazila načine kako da izađe iz Figure Foura. MIRAI je znala dobro kontirati, ali nije bilo nekog efekta. Sve do samoga kraja Shirakawa je imala sve u svojim rukama, no zaboravila je da je MIRAIno oružje Kimura. MIRAI ju je stavila u Kimuru i nije puštala sve dok se Mina nije predala.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Saki Kashima vs Utami Hayashishita

Cijeli meč je Utami napadala leđa Kashime, pa je odmah uhvatila dobar Boston Crab te kasnije razne poteze ili udarce koji štete tom djelu tijela. Saki je cijelo vrijeme pokušavala samo pinati Utami, što joj je i uspjelo s Kishikaiseiom nakon jedne kontre iz Rack Torturea.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Syuri vs SAKI

U ovaj meč su ušle s puno respekta jedna prema drugoj, ili je samo tako izgledalo. Odradile su solidan chain wrestling na početku, a onda je Syuri bila spremnija u izmjenama na matu pa je tu stvorila blagu prednost. SAKI odrađuje dobre kontre i Bodyslamove, no Syuri radi pomalo traljav DDT i tako su obje cure na podu. SAKI se prije dignula i krenula u napad, međutim promašajem Diving Knee Dropa Syuri dobija još jednu priliku na matu. SAKI bježi s mata, ali Syuri pogađa dva high kicka i odnosi pobijedu s Ryuenom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Natsupoi vs Starlight Kid

Pošto obje preferiraju high speed stil, to smo mogli i očekivati ali cure su nam dostavile dosta spor početak meča s solidnim izmjenama forearmova. Tek iza toga smo dobili high speed sekvencu, gdje je Kid bila malo uspiješnija. Natsupoi se vraća s dobrim kontrama, i izbacuje Starlight Kid iz ringa pa radi Crossbody s kuta. Nastavile su borbu sve dok sudac nije odbrojao do 19 pa su ušle u ring. Povratkom u ring Starlight Kid je ponovno u blagoj prednosti ali promašuje Moonsault što daje priliku Natsupoi da ostvari ofenzivu, a to joj i polazi za rukom. Starlight Kid kontrira jedan Natsupoin napad u Byakko, pa pogađa i Moonsault međutim Natsupoi nalazi načine kako bi producirala dobre kontre. Natsupoi je bila dosta blizu pobijede, ali nije imala šanse nakon fantastičnog Spanish Flya. Starlight Kid priskrbljuje nova dva boda.

Sveukupno: Još jedan solidan filler show. Malo lošiji od prošlog, ali nije bilo ništa toliko loše. Fino idemo prema kraju turnira, i ovakvi mečevi su idealni za takvu vrstu popunjavanja vremena. Mina i MIRAI su po meni ovdje imale najbolji meč.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Hazuki1014
2.Saya Kamitani812
3.MIRAI912
4.Giulia811
5.Mayu Iwatani911
6.Ami Sourei910
7.Natsupoi1010
8.Starlight Kid78
9.Mina Shirakawa76
10.Momo Watanabe86
11.Suzu Suzuki64
12.Saya Iida84
13.Hanan90
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.AZM912
2.Maika912
3.Himeka1012
4.Syuri1012
5.Risa Sera811
6.Tam Nakano710
7.Utami Hayashishita910
8.Mai Sakurai109
9.Koguma88
10.Saki Kashima108
11.SAKI86
12.Unagi Sayaka82
13.Momo Kohgo82

Be the first to comment on "5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 15"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*