5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 14

Queen’s Quest (Hina & Lady C) vs Oedo Tai (Fukigen Death & Rina)

Ovdje sam očekivao comedy meč, no nije ga bilo toliko puno. Fukigen i Lady C su otvorile u comedy stilu zbog razlike u visini, ali vrlo brzo Oedo Tai stvara prednost. Rina i Hina su u jednom trenutku bile podjednake a onda je Fukigen intervenirala pa je Oedo Tai opet imao vodstvo. Lady C se više angažira, međutim to je sve bilo malo i na kraju nakon jedne kontre Fukigen Death stavlja Hinu u O’Connor Roll i tako završava meč.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Natsupoi vs Hanan

Sve se nekako brzo odvilo. Prvo smo dobili highflying sekvencu, pa su se prebacile na mat za malo submission igre, te kada su se pridigle razmijenile su forearmove. Nakon toga Hanan je bila nekako spretnija pa je povezala Over The Head Bodyslam i Famouser, ali Natsupoi je uspjela kickoutati. Hanan je bila blizu pobjede i svojih prvih bodova no ipak će to tražiti u posljednja 3 meča. Natsupoi je imala čak dva dobra Superkicka, German Suplex i prelijep Spinning Kick za pobjedu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Mina Shirakawa vs Ami Sourei

Svaki Sourein napad je bio dobro kontriran, a zatim je Mina targetirala Aminu nogu. Sjajni udarci i poluge kako bi onemogućila Sourei bilo kakve napade, no Sourei je negdje na sredini meča i imala par dobrih ofenzivnih poteza kao Boston Crab ili Lariat. Ami jako dobro sella povrijeđenu nogu, pa Mina lako vraća izgubljenu prednost. Shirakawa je stavila Ami u Figure Four, iz kojega je Ami uspjela pobjeći i zamalo pogoditi Sitout Piledriver, no Mina to kontrira u još jedan Figure Four te Sourei nije bilo spasa. Uglavnom jako dobro strukturiran meč.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Saki Kashima vs SAKI

Jedan kratak i zabavan meč. SAKI naivno prihvaća Kashiminu ruku, a onda biva izvučena iz ringa i napadnuta od strane cijelog Oedo Taia. SAKInim povratkom u ring Kashima nastavlja s prednošću na matu, pa i kada je SAKI pokušala odarditi kontru Kashima radi Hurricanranu i Running Big Boot. Uz malu distrakciju sa sudcem Saki Kashima pogađa Uppercut i Suplex, no SAKI je bila spremna na to te od te točke preuzima inicijativu. Nekoliko lijepih poteza kasnije i SAKI pobjeđuje s KA Wild Busterom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Hazuki vs Saya Iida

Saya je ušla u meč jako agresivno sa svojim arsenalom Powerhouse poteza, ali Hazuki se vrlo brzo vraća dobrim Big Bootovima. Solidna razmjena forearmova, a onda Hazuki s Crossfaceom i Bodyslamom stvara prednost. I dok je Saya pogodila dobar Spinebuster i Diving Shoulder Tackle, Hazuki je i dalje ostala u prednosti s DDTom. Na kraju Iida uz malo sreće i spretnosti uspijeva napraviti Iidabashi preko Hazuki i tako je zadržati na matu 3 sekunde. Pravo malo iznenađenje, a time Hazuki ostaje prva na tablici s dva boda prednosti, ali i dva meča više od drugoplasirane Saye Kamitani..

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Utami Hayashishita vs Mai Sakurai

Užasno kratak meč. Mai Sakurai poklanja ružu Hayashishiti, no prilikom vraćanja prema kutu Utami biva napadnuta. Sakurai je dobro odrađivala te početne napade, ali Utami je bila sve bolja i bolja u kontrama te je gradila polako ali sigurno svoj momentum da bi nakon nepunih pet minuta ostvarila pobjedu s German Suplexom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Syuri vs Momo Kohgo

Nije mi se svidio meč. Svaki put kad Syuri ima meč s nekim tko je lowcard, kao da joj naglo opadne kvaliteta. Zašto ne može izdominirati u dvije minute i tako pokazati da je prava prvakinja? U redu je ponekad i postaviti da je bila preopuštena i da je podcijenila protivnicu, međutim ne moraju to raditi svaki put. Syuri jest krenula jako dobro, i u svom stilu održava prednost stiff kickovima ali Momo je u sredini meča imala previše ofenzive. Na kraju Syuri pogađa prekrasan high kick koji prizemljuje Kohgo. Syuri zatim ide u mat wrestling te prisiljava Momu na predaju sa Suzakuom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Risa Sera vs AZM

Dobar početak meča gdje je AZM pokušala s high speedom doći u prednost, no Sera ju hvata i radi veliki Swing. Cure odradile i izmjenu forearmova, iz koje je AZM izvukla blagu prednost pa je pogodila par trenutaka kasnije jako dobar Diving Double Foot Stomp. Slijeći Diving Double Foot Stomp Risa kontrira pa kombinira Diving Knee Dropom, Ayers Rockom i Standing Fireman’s Carryom. Iza toga AZM pokušava doći u prednost sa prelijepom izvedbom La Mistice i tranzicijom u Azumi Sushi, no Risa Sera to kontira u svoj pin. Nova dva boda za Risu Seru.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Tam Nakano vs Unagi Sayaka

Izmicanja na finishere na samom početku meča, dali su nam uzbudljiv početak i nagovještaj da nas čeka dobar meč. Odmah su izašle iz ringa i Sayka pogađa svoj Swing Reverse STO s aprona. Tam se na brzinu pridiže i penje na kut ringa te skače Crossbody na Unagi i ostatak Kozuena. Nakon usporene sekvence na apronu Sayaka dolazi u vodstvo, pa zatim submissionima održava to vodstvo gdje pogađa i dobar Frog Splash. Nakon još par poteza Nakano se vraća Backdrop Suplexom. Uslijedila je jedna dobra razmjena poteza i dosta izjednačen wrestling. I dok je Unagi pogodila Swing Reverse STO, Nakano ju stavlja u nekakav Body Hold, te od tog trenutka Unagi polagano gubi konce meča. Na kraju Tam dominira i s Violet Screwdriverom pobjeđuje svoju stable partnericu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Mayu Iwatani vs Suzu Suzuki

Iskreno ovo nije bilo dobro. Samo su zadnje dvije minute bile zabavne za gledanje. Otvorile su s chain wrestlingom, ali vrlo brzo su se prebacila na high speed. Izlaze iz ringa i tamo Suzu pokazuje svoj nemilosrdni i stiff stil hrvanja, no Daichi ih vraća u ring. Natrag u ringu cure dobro usporavaju i razmjenjuju forearmove, a iza toga upadaju u jednu kolotečinu bez nekog pravog wrestlinga s dosta praznog hoda. Tek na kraju meča stvari postaju zanimljivije. Razmjenjuju fenomenalne Superkickove i Tiger Suplexe. Prekrasne kontre i stiff potezi dovode do German Suplexa Suze Suzuki, koja ne uspijeva zadržati momentum i Mayu ju okreće u svoj pin, i tako donosi pobjedu.

Sveukupno: Nakon malog PPVa, vraćamo se običnim turnirskim mečevima. Prilično zabavan show, gdje je jedino Main Event razočarao. Sve ostalo je bilo manje ili više dobro, ili prihvatljivo. Još jedan problem koji smo imali je što kamere nisu bile podešene kako treba, pa smo stalno imali očiglednu promjenu kadra jer je jedna od kamera imala značajno povećanu nijansu zelene boje.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Hazuki1014
2.Saya Kamitani812
3.Giulia811
4.Mayu Iwatani911
5.MIRAI810
6.Ami Sourei910
7.Natsupoi910
8.Starlight Kid66
9.Mina Shirakawa66
10.Momo Watanabe86
11.Saya Iida74
12.Suzu Suzuki52
13.Hanan90
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.AZM912
2.Himeka1012
3.Tam Nakano710
4.Risa Sera710
5.Maika810
6.Utami Hayashishita810
7.Syuri910
8.Koguma88
9.Mai Sakurai98
10.SAKI76
11.Saki Kashima96
12.Unagi Sayaka72
13.Momo Kohgo82

Be the first to comment on "5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 14"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*