5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 13

Bio je i jedan dark meč na preshowu. Nastupile su Maika, Ruaka, Saya Iida, Mai Sakurai, Lady C i Momo Kohgo, a pobjedu je odnijela Saya Iida. 

Pre-Show Tag Team Match
Cosmic Angels (Mina Shirakawa & Waka Tsukiyama) vs God’s Eye (Syuri & Tomoka Inaba)

Za preshow je ovo bilo solidno. God’s Eye zauzima bolju poziciju i dominira, sve dok Waka nije pogodila Crossbody nad Syuri. Mina je onda tu povezala jedan dobar Side Russian Leg Sweep no Inaba vraća stiff kickovima. Waka nerealno stvara vodstvo s prosječnim DDTom, a zatim i Mina pogađa Spinning Backfist nad Tomokom. Nakon Wakinog Back Slama, Inaba radi fantastičan Big Boot, sa Syuri zajedno Knee Strike, te meč privodi kraju s fenomenalnim middle kickom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Risa Sera vs Unagi Sayaka

Unagi je u ring ušla s kendo štapom i odmah napala Risu. Dok joj je sudac oteo kendo štap Risa se vratila s par udarca, ali Unagi izlazi iz ringa i pogađa Swing Reverse STO s aprona. U nastavku Risa napada Unagi s kendo štapom a po povratku u ring dominira s prilično bazičnim potezima. Risa radi dobar Boston Crab, a kada se Unagi izvukla iz toga i dopuzala do kuta ringa, Sera joj je dostavila Running Knee Strike. Risa Sera nije ispuštala prednost do kraja meča te je na kraju slavila s Double Knee Dropom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
SAKI vs Himeka

Na početku dobivamo malo Powerhouse izmjenu Shoulder Tacklea, gdje je naizgled Himeka odnijela prednost međutim SAKI se pribire vrlo brzo i nastavlja prema svom zamišljenom planu. SAKI je bila dosta koncentrirana i pogodila je čak dobar Superplex no Himeka se vraća sa dobrom serijom Lariata. SAKI je imala još pokoji potez, no napravila je grešku penjući se na kut ringa, a onda ju je Himeka dignula na ramena i napravila Running Powerbomb za kraj meča.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Suzu Suzuki vs Saya Kamitani

Meč je započeo tako da je Suzuki izbacila Kamitani iz ringa i pored ringa skupljala prednost, sve dok joj Daichi nije zaprijetio da se mora vratiti u ring. Natrag u ringu Suzuki nastavalja s prednošću sve dok Saya nije pogodila Dropkick koji je izbacio Suzu iz ringa. Saya je htjela napraviti Springboard Crossbody, no Suzu ju hvata na užetu i pogađa botchani Stunner, a zatim i Drive By. Na apronu dobra izmjena poteza a onda Saya radi Hurricanranu, a Suzu vraća German Suplexom na cure pokraj ringa. Kamitani se vraća na 18 u ring, a onda dobivamo jedan dosadan dio gdje užasno sporo razmjenjuju forearmove. Kada smo pomislili da je Suzu izvukla deblji kraj, ona se vraća sa stiff elbowima i prizemljuje Kamitani. Kamitani se ekspresno vraća kontrirajući German Suplex, ali promašuje Dropkick. Saya je zaredala par dobrih ofenzivnih poteza uključujući Missile Dropkick, Suplex i Sitout Piledriver. Suzu na kraju pogađa Superkick, brutalan German Suplex i još jedan Powerslam, ali nedovoljno za pobjedu. Cure se nalaze na kutu ringa, te Suzu udara Headbutt i nekakvu verziju Rock Bottoma, te dva German Suplexa za kraj i nove bodove na tablici.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
AZM vs Utami Hayashishita

Na početku AZM s high speedom napada Hayashishitinu ruku serijom dobrih poteza, a onda izlaze van ringa te tamo AZM pogađa dobar DDT. Natrag u ringu AZM zakucava Utami Hurricanranom od pod, pa ju stavlja u La Misticu. Utami se izvlači i pogađa jako dobar Missile Dropkick, pa veže Side Slam i Lariat kombinaciju, no AZM preživljava. AZM tu pogađa high kick, te uz La Magistral radi i Azumi Sushi. Utami kickouta i zakucava AZM sa Powerbombom, ali samo par trenutaka kasnije AZM radi Canadian Destroyer i odnosi šestu pobjedu. Tako ostaje na vrhu svoga bloka.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Mayu Iwatani vs Giulia

Meč su započele rukovanjem, no to Giulia koristi za Backdrop Suplex. Mayu je malo došla sebi nakon početnog šoka, pa nakon par udaraca pogađa Tiger Suplex i Superkick. U nastavku Giulia ima prednost te radi Armbar, Belly to Belly Suplex i Curbstomp. Nakon Giulijinog Crossfacea, Mayu pogađa Missile Dropkick i tako se odvaja od Giulijine dominacije. Mayu s kuta pogađa Double Foot Stomp, ali kada se vratila na taj isti kut Giulia ju je ispratila i stavila je u Octopus Hold. S kuta je pogodila i Underarm Superplex, pa i Backdrop Suplex a na to je Mayu odgovorila German Suplexom. Još par jako dobrih poteza smo vidjeli s obje strane a onda još jedan veliki Headbutt koji ih je obje prizemljio. Nakon krećeg high speeda Giulia dolazi u prednost s još jednim Backdrop Suplexom i Crossfaceom. Usred velike dominacije Giulia se penje na kut ringa, a Iwatani ju izbacuje s prekrasnim Headscissorom te pogađa jako dobar Suicide Dive. U svom tom momentumu kojega je imala pogodila je još i Frog Splash te Full Nelson Suplex, no Giulia kickouta. Za kraj Giulia se izmiče Superkicku i radi Glorious Driver, međutim Mayu kickouta i tada sudac označava kraj meča s istekom vremena. Prvi neriješeni ishod na turniru, što znači da će Mayu i Giulia podijeliti bodove.

Artist Of Stardom Title Match
Oedo Tai (Momo Watanabe, Saki Kashima & Starlight Kid) (c) vs STARS (Hanan, Hazuki & Koguma)

Prvu prednost su imale cure iz STARSa ali nije im to vodstvo dugo trajalo, pa je Oedo Tai preuzeo inicijativu u ringu. Hanan se izvlači i daje tag za Kogumu koja kreće dobro, međutim Kashima radi Hurricanranu i Big Boot te tako nastavlja prednost Oedo Taia. Nakon njih dolaze Hazuki i Watanabe s jako dobrom razmjenom forearmova a zatim i kickova, no Hazuki stvara razliku s Codebreakerom i Running Big Bootom. Hazuki je još imala par ofenzivnih poteza, prije nego li je Oedo Tai fantastičnim timskim radom stigao u prednost i omogućio Momi da dostavi B-Driver. Hanan je spašava a onda Hazuki pogađa Big Boot/DDT kombinaciju, te dozvoljava Kogumi da napravi Diving Splash dok je Momo visila sa drugog užeta a Hazuki je pridržavala, te na kraju Hazuki pogađa još i Bodyslam. Momo uspijeva pogoditi Full Nelson Suplex te dati tag za Starlight Kid, dok na drugoj strani Hazuki taga Hanan. Nakon par razmjena solidnih poteza u dosta izjednačenom izdanju, Starlight Kid pogađa Standing Moonsault pa veže Byakko. U tom trenutku STARSi preuzimaju kontrolu u ringu te izbacuju Oedo Tai van ringa, i pogađaju kolektivno Suicide Diveove. Iza toga Hanan u ringu radi Famouser, i dok se Starlight Kid malo pribrala i pokušala kontrirati STARSi se vraćaju na ofenzivni kolosijek i s dobrom kombinacijom Kogume i Hazuki, Hanan dolazi u mogućnost za dobar German Suplex. Oedo Tai se miješa i spašava Starlight Kid, pa ona uspješno pogađa Moonsault na što Hanan kickouta. Starlight Kid radi Dragon Screwdriver i veže odmah fantastičan Byakko. Koguma i Hazuki jedva spašavaju Hanan, no na kraju Starlight Kid ipak pogađa Tiger Suplex i tako brani Artist pojaseve.

Goddesses Of Stardom Title Match
Cosmic Angels (Natsupoi & Tam Nakano) (c) vs God’s Eye (Ami Sourei & MIRAI)

Odličan meč. Tam i MIRAI započinju meč dosta izjednačeno s ne baš puno atraktivnih poteza, no vrlo brzo God’s Eye cure stvaraju prednost raznim Slamovima. Tam prima seriju chopova od Ami i MIRAI, pa ju MIRAI stavlja u Armbar no Natsupoi je tu kako bi je spasila. Ami nastavlja s targetiranjem Tamine ruke, ali Nakano pogađa Cutter i daje tag za dobro raspoloženu Natsupoi. Natsupoi dobro kreće s high speedom, ali Ami ju vrlo brzo prekida sa Samoan Dropom. Ponovno dolazimo do okršaja između Tam i MIRAI, i MIRAI nastavlja s targetiranjem Nakanoine ruke. Natsupoi prekida jako dobar MIRAIn pokušaj Kimure, a onda Cosmic Angelsi djele Superkickove God’s Eyeu koji ispadaju iz ringa, te TamPoi radi Springboard Crossbody na protivnice van ringa. Tam i MIRAI su legalne i obje ulaze na 18. Iako je Tam pogodila dobar Superkick, MIRAI ponovno stavlja Tam u Kimuru. Tam nekako preživljava, ali odmah prima timski Front Bodyslam God’s Eyea. Natsupoi je pokušala intervenirati no samo je primila Vertica Suplex od Sourei. Sourei je još imala nekoliko ofenzivnih poteza, ali Tam u pomoć priskače Natsupoi koja uspješno radi Fairial Gift. Tam pogađa dobar Running Knee Strike, a onda u tandemu s Natsupoi cure rade German Suplexe nad protivnicama. Na kraju fenomenalna razmjena poteza između Tam i Ami, no uz pomoć Natsupoi Tam hvata prednost i s Tiger Suplexom pobjeđuje God’s Eye.

Sveukupno: Ovo je bio polu turnirski polu PPV event. Malo su razbili monotoniju koja je stvorena predugačkim 5 STAR GP turnirom. Turnirski dio je bio i više nego solidan. AZM i Himeka su ostvarile jako dobre rezultate, dok su Mayu i Giulia odradile prvi neriješeni ishod na turniru. Meč za Artist titule je bio prosječan, no zato meč za Goddess titule je bio i više nego zanimljiv. Uglavnom ovo je bio vrlo dobar show.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Hazuki914
2.Saya Kamitani812
3.Giulia811
4.Ami Sourei810
5.MIRAI810
6.Mayu Iwatani89
7.Natsupoi88
8.Starlight Kid66
9.Momo Watanabe86
10.Mina Shirakawa54
11.Suzu Suzuki42
12.Saya Iida62
13.Hanan80
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.AZM812
2.Himeka1012
3.Maika810
4.Tam Nakano68
5.Risa Sera68
6.Utami Hayashishita78
7.Koguma88
8.Mai Sakurai88
9.Syuri88
10.Saki Kashima86
11.SAKI64
12.Unagi Sayaka62
13.Momo Kohgo72

Be the first to comment on "5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 13"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*