5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 12

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Saki Kashima vs Momo Kohgo

Na početku Saki daje svoj Photobook Momi, a zatim joj obećava dati i pin. Kada je Momo legla na nju Saki ju je okrenula u svoj pin, no Kohgo kickouta. Iza toga Saki dominantno drži Momo na matu i kontrolira situaciju. Momo se pokušava izvući sa high speedom pa pogađa Corner Crossbody, no Kashima se vrlo brzo vraća sa Bulldogom i Double Foot Stompom. Saki ide u potpunu ofenzivu gdje udara Uppercut i Suplex, no prilikom jednog kicka Momo se izmiče i hvata Kashimu u La Magistral s kojim osvaja prve bodove u turniru.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Saya Iida vs Saya Kamitani

Saya dobro otvara sa Headlockovima i Shoulder Tackleom. Iida skuplja prednost chopovima, no Kamitani baca Iidu s kuta u jednom trenutku i radi Springboard Crossbody. Svaka je dobila po Suplex prije nego li je Iida pogodila Iida Rock, no Kamitani je uspijela kickoutati. Iida vraća kickout na Falcon Arrow, no 450 Splash je ipak bio previše te Kamitani dobiva još 2 boda.

Oedo Tai (Ruaka & Starlight Kid) vs Donna del Mondo (Giulia & Mai Sakurai) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa & Waka Tsukiyama)

Giulia, Mina i Starlight Kid započinju meč, i u ovom početno djelu nitko nema prednost. Sve tri su dobile tagove, a Ruaka uz pomoć Starlight Kid započinje svoj dio s blagom prenošću. Dosta izjednačen meč, a zatim Giulia i Mai uspijevaju zajedničkim snagama pogoditi dobar Elbow Drop nad Wakom, te na kraju Sakurai sa Shining Busterom uzima pobjedu za DDM.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Hazuki vs Ami Sourei

Sourei uzima prednost na početku meča s dobrim Powerslamovima i Corner Knee Strikeovima, a zatim želi prisiliti Hazuki na predaju s Boston Crabom što joj ne uspijeva. Hazuki se vraća u meč sa Springboard Dropkickom a zatim pogađa svoj dobro poznati Running Big Boot. Ami kontrira Codebreaker u još jedan Boston Crab, te nakon još par ofenzivnih poteza Hazuki pogađa Corner DDT. Uslijedio je Codebreaker i Running Big Boot, te dva Corner Sentona no nije bilo dovoljno za Hazukinu pobjedu. Hazuki nastavlja s pokušajima pina, ali Sourei pogađa dva solidna Lariata. Na kraju još nekoliko dobrih poteza Ami, te za kraj odnosi pobjedu Sitout Piledriverom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Momo Watanabe vs MIRAI

Nakon dosadnog početka gdje smo dobili mat wrestling, Ruaka ometa MIRAI a Momo ju izbacuje iz ringa. I dok se Momo svađala sa sudcem, Oedo Tai je izdominirao nad MIRAI pored ringa. Povratkom MIRAI u ring, Momo nastavlja bacati stiff kickove. MIRAI je bila blizu neke kontre i izvlačenja iz nepovoljne situacije, međutim Ruaka se ponovno nalazi u pravo vrijeme na pravome mjestu te pruža priliku za Watanabe, koja to iskorištava i stavlja MIRAI u Rare Naked Choke. MIRAI se izvlači iz toga i uspijeva pogoditi Samoan Drop te Dropkick. Kashima se pokušala umiješati no MIRAI ju je odgurnula nogom i pogodila Missile Dropkick. Watanabe se vraća u vidu Peach Bomba na apronu i B-Drivera na sred ringa, no MIRAI kickouta. MIRAI stavlja Momo u Armbar, a Momo bježi iz toga i tu dobivamo Overbooking. Momo gura sudca na MIRAI, a zatim stavlja alatni ključ u čizmu, no ekspresno prima Lariat. MIRAI joj prvo uzima pa vraća alatni ključ, i dok se Momo natezala sa sudcem oko ključa MIRAI ju napada i pogađa čak četiri vrhunska Lariata, te na kraju s petim pobjeđuje Watanabe.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Tam Nakano vs Maika

Nakano odmah na početku napada Maiku i izbacuje ju iz ringa. Pored ringa Tam je u prednosti, no po povratku u ring Maika radi dobar Bodyslam. Iza toga Maika radi Vertical Suplex a Tam Backdrop Suplex. Dosta spor slijedeći dio meča, kada je Maika pogodila Superplex i dva Lariata od kojih je jedan bio Sliding. Malo kasnije Nakano bježi iz pozicije za Enka Otoshi i radi Tiger Suplex. I dok je Maika pogodila Spinning Lariat, Tam vraća Spinning Kickom te tu dobiva momentum za nekoliko Running Knee Strikeova. Na kraju Tam pogađa Violet Screwdriver i tako ostvaruje novu pobjedu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Mayu Iwatani vs Natsupoi

Otvorile su prekrasnim high speedom gdje je Natsupoi izvukla deblji kraj. Mayu sporo ali sigurno zadržava prednost, no onda dolazimo do razmjene forearmova a Mayu ponovno izlazi kao pobjednica i pogađa Double Foot Stomp. Natsupoi shvaća da ne može baš tako lako doći u prednost nad Mayu pa ju grize, no taktika joj ne uspijeva jer odmah prima Missile Dropkick. Mayu zatim pogađa i Frog Splash, ali Natsupoi kickouta. Mayu pogađa fantastičan Superkick i Crucifix Slam, ali je promašila Moonsault. Na kraju Natsupoi pogađa Superkick, te nakon izmjene pinova Natsupoi uzima pobjedu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Syuri vs Himeka

Syuri nije otvorila meč onako kako ona to zna, nego smo dobili dosta dobrih izmicanja. Syuri lagano s kickovima uzima prednost, a onda radi i Knee Bar. Nakon još par udaraca koljenom Himeka diže Syuri na ramena i radi Samoan Drop, pa stavlja Syuri u Single Leg. Nakon nekoliko forearmova s obje strane Syuri pogađa solidan German Suplex, no ekspresno prima Lariat. Još jedna razmjena forearmova dovodi Himeku u prednost, no vrlo brzo Syuri pogađa Hung Rope DDT. Syuri se penje na kut ringa, ali Himeka ju prati i radi Samoan Drop s kuta, pa ponovno hvata Single Leg. Himeka pogađa i Front Bodyslam pa se penje na kut ringa gdje ju Syuri prati te pogađa Superplex s uhvaćenom Kimurom, pa je napravila tranziciju u Byakko, a zatim i Sharpshooter. Syuri je još imala par ofenzivnih poteza prije nego li je Himeka pogodila Lariat i Powerbomb. Za kraj Syuri pogađa seriju high kickova te završava meč s Byakkom.

Sveukupno: Još jedan vrlo dobar turnirski show, gdje smo dobili solidne mečeve. To je manje više to. Nema nekog razvoja priča, ali korak po korak primičemo se kraju turnira.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Hazuki914
2.Saya Kamitani712
3.Giulia710
4.Ami Sourei810
5.MIRAI810
6.Mayu Iwatani78
7.Natsupoi88
8.Starlight Kid66
9.Momo Watanabe86
10.Mina Shirakawa54
11.Saya Iida62
12.Suzu Suzuki30
13.Hanan80
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.AZM710
2.Maika810
3.Himeka910
4.Utami Hayashishita68
5.Tam Nakano68
6.Koguma88
7.Mai Sakurai88
8.Syuri88
9.Risa Sera56
10.Saki Kashima86
11.SAKI54
12.Unagi Sayaka52
13.Momo Kohgo72

Be the first to comment on "5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 12"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*