5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 11

Natsupoi vs Momo Kohgo vs MIRAI vs Waka Tsukiyama

MIRAI na početku meča nadjačava sve protivnice skupa, a onda Natsupoi i Momo imaju kratku polu high speed sekvencu. MIRAI i Natsupoi su također imali dosta dobar početak jedne sekvence koja je bila puna izmicanja i kontri sve dok MIRAI nije pogodila dobar Rock Bottom. Jedan comedy dio je došao kada je MIRAI držala Natsupoi u Deathlocku, a onda Kohgo nju te Waka Kohgo u Rare Naked Chokeu. Kraj meča je bio dosta loš jer su ostale same Waka i Momo, te nismo ništa zanimljivo dobili. Na kraju Momo uspijeva uzeti pobjedu nad Wakom. Loše je ovo bilo.

Oedo Tai (Momo Watanabe & Ruaka) vs STARS (Hazuki & Saya Iida)

Još jedan ne toliko zanimljiv meč. Oedo Tai odmah napada STARSe i stvara dominaciju pored ringa. U ringu Saya udara seriju chopova koju Momo preživljava, i s jednim kickom ju prizemljuje. Iza toga je Hazuki intervenirala dobrim Running Big Bootom i Backstabberom. Nakon jednog Dropkicka Momo se vraća i daje tag Ruaki koja odmah radi Crossbody. Malkice se odužio ovaj kraj meča s izmjenama prednosti, ali na kraju nakon Sayinog Shoulder Tacklea i Hazukinog Diving Sentona Ruaka nije imala snage za kickout. STARSi su pobijedili.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Himeka vs Mai Sakurai

Još jedan solidan meč, ali moglo je ovo i bolje. Himeka s Lariatom stvara prednost i tako ga drži na početku s bazičnim potezima, a onda Sakurai pogađa dva Dropkicka i stavlja ju u Crossface. Nakon izmjene forearmova Himeka ponovno dolazi u dominantniju poziciju. Nakon jedne nespretne situacije Mai ponovno hvata Crossface da bi koju sekundu kasnije pogodila dobar Big Boot i Missile Dropkick. Himeka se uspjela nekako vratiti sa Single Legom i uspostaviti dominaciju, ali nakon jednog Bodyslama Sakurai kontrira i uspijeva pinati Himeku za nova 3 boda.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Starlight Kid vs Ami Sourei

Prvu prednost u meču je imala Sourei kada je dobila u izmjeni chopova, a onda je pogodila Samoan Drop i stavila Starlight Kid u Boston Crab. Starlight Kid se izvlači i vrlo brzo pogađa predivan Diving Crossbody te Springboard Moonsault. Nakon jednog primljenog Suplexa, Sourei se vraća s slabašnim Lariatom. Iako je sredina bila prilično dosadna Ami je uspješno pogodila jedan Powerbomb i dva Lariata. Na kraju Starlight Kid uspijeva kontirati jedan potez u Momoracci i tako odnosi pobjedu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Saki Kashima vs Tam Nakano

Još jedan ispodprosječan meč za ovaj dan. Saki Kashima uz pomoć svoj Oedo Tai partnerica osigurava sebi početno vodstvo, a onda ga zadržava dosadnim bazičnim potezima. Prva važnija stvar što je napravila bila je Hurricanrana u Big Boot. Zatim su izašle iz ringa i nakon početne Oedo Tai intervencije Tam se vraća i pogađa Superkick, te Diving Crossbody na cure pored ringa. Natrag u ringu Tam je uspješnija s nožnim udarcima, ali kako to obično biva Kashima kontrira jedan od tih poteza u Kishikaisei i tako ostvaruje još jednu pobjedu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Giulia vs Mina Shirakawa

Mina jako dobro otvara s nekakvim polu high speedom, i targetira Giulijinu nogu. Dobili smo Figure Four, gdje su obje ispale iz ringa i jedva se uspjele vratiti na 19! Ponovno u ringu Mina hvata Figure Four, a nakon toga radi Spinning forearm u Giulijina leđa. Giulia kontrira jedna kick u Suplex. Iza toga Giulia je odradila još jedan Backdrop Suplex i Big Boot. Mina je u međuvremenu pogodila jedan dobar Spinning Backfist, no Giulia je to dominantnija s Falcon Arrowom. Za kraj Giulia s Backdrop Suplexom presuđuje Shirakawi.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Syuri vs Maika

Klasični tehnički Syuri početak koji ne vodi ničemu, ali zato jako dobra izmicanja u nastavku meča. Syuri udara stiff kickove, međutim sporo ali sigurno gradi prednost. Maika je imala par ofenzivnih poteza, ali Syuri je to relativno dobro branila pa je opet došla u prednost s Armbrakerom. Syuri se iza toga popela na kut, ali Maika ju je pratila i napravila Superplex, no nažalost po nju nije uspijela kapitalizirat tu prednost pa je Syuri odmah uhvatila Maiku u Rare Naked Choke. Maika se izvukla i dobili smo jednu stiff izmjenu chopova i kickova, a onda Maika pogađa Scoop Slam. Nekoliko Powerhouse poteza kasnije imale su razmjenu Headbuttova u rame protivnice, te na kraju obje završavaju na podu. Pred kraj Maika kontrira Armbar u Powerbomb i onda pogađa Enka Otoshi, ali Syuri kickouta. Doslovno 30 sekundi pred kraj Maika pogađa tri varijacije Lariata, te odnosi pobjedu nakon još dva Michinoku Drivera II.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Mayu Iwatani vs Saya Kamitani

Nije ni počelo kako treba Mayu odmah pogađa dobar Suicide Dive. Mayu nastavlja u ringu s dobrom ofenzivom u vidu stiff kickova i Camel Clutchom. Nakon poduže Mayuine prednosti, Saya napokon uspijeva pogoditi Dropkick, te Mayu izlazi iz ringa. Saya ne oklijeva nego odmah skače Springboard Crossbody na cure pokraj ringa. Nakon bespotrebnog djela na kutu ringa, Mayu pogađa predobar kroše, ali Saya se instantno vraća dobrim Suplexom i Bodyslamom. Iza toga Kamitani promašuje 450 Splash, što ostavlja prostora Iwatani da napravi Slinbglade. Na kraju Mayu pogađa Superkick, Crucifix Slam te još jedan Superkick, no prima Big Boot i Spinning Kick. Kamitani za zadnji potez koristi Hurricanranu i tako ostvaruje pobjedu protiv Stardom Icona.

Sveukupno: Osim Syuri/Maika meča rekao bi da je svaki meč podbacio. Naravno, ne možemo niti očekivati da će svaki show biti odličan s hrpom dobrim mečeva. Ovaj je bio malo lošiji, ali se nadam da će Stardom održavati barem prosjek do finala. Uglavnom daleko od nečega bitnoga.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Hazuki814
2.Saya Kamitani610
3.Giulia710
4.Mayu Iwatani68
5.Ami Sourei78
6.MIRAI78
7.Starlight Kid66
8.Momo Watanabe76
9.Natsupoi76
10.Mina Shirakawa54
11.Saya Iida52
12.Suzu Suzuki30
13.Hanan80
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.AZM710
2.Maika710
3.Himeka810
4.Utami Hayashishita68
5.Koguma88
6.Mai Sakurai88
7.Tam Nakano56
8.Risa Sera56
9.Syuri76
10.Saki Kashima76
11.SAKI54
12.Unagi Sayaka52
13.Momo Kohgo60

Be the first to comment on "5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 11"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*