5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 10

Three On Two Handicap Match
Queen’s Quest (Hina & Lady C) vs Oedo Tai (Fukigen Death, Rina & Ruaka)

Ovo je trebao biti 3v3 meč s Miyu Amasaki, pa je prebačen u 2v3 Handicap meč. Fukigen je bila žalosna što nije 3v3 pa je odlučila biti “poštena” i biti sudac u tag team meču. Naravno očigledno favoriziranje Oedo Taia, smetalo je sudcu meča te je on nastavio. Sredinu su malo razvukle, a onda meč postaje bolji s Lady C-inim Swingom nad Rinom. Hina nastavlja gdje je Lady C stala, ali Fukigen se miješa i dovodi Oedo Tai u prednost. Oedo Tai je imao dobru timsku sekvencu koju je završila Rina jako dobrim Knee Dropom. QQ su imale još koji ofenzivni potez i prije nego će Hina pinati Rinu, Fukigen je dobila tag te je nakon toga s O’Connor Rollom uspješno savladala zbunjenu Hinu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Hanan vs MIRAI

Neočekivano dobar početak meča. Svidjelo mi se kako je Hanan pristala na chain/mat wrestling, a kada je uvidjela da bi mogla izgubiti poziciju napravila je Judo Throw i odmah uzela Knee Bar. U sredini meča MIRAI se pribire i vraća s dobrim Bodyslamovima i par solidnih poteza, a onda i nosella neka Hananine udarce. Hanan prekida MIRAIno vodstvo Over the Head Bodyslamom i Famouserom, međutim ni to nije bilo pretjerano uspješno jer se MIRAI vrlo brzo vraća Lariatom i Rock Bottomom. Za kraj pogađa još jedan Lariat i meč završava Kimurom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Momo Watanabe vs Saya Iida

Saya odmah kreće sa chopovima, a Momo joj vraća kickovima i izbacuje ju iz ringa. Oedo Tai napada Iidu pored ringa, a i Momo natrag u ringu ostvaruje laganu dominaciju. Saya pokušava uzvratiti pokojim forearmom, ali preslabo je to bilo no zato su joj Chopovi bili jaki. Saya pogađa zatim dobar Scoop Slam s kuta, Spinebuster, Suplex i Diving Shoulder Tackle. U nastavku Momo uključuje napade koljenima prvo s Diving Knee Dropom, a zatim s dva Running Double Knee Strika. Na kraju Momo radi Peach Bomb i B-Driver, a pri pokušaju Peach Sunrisea Saya kontrira i uspijeva joj zadržati ramena na matu dok sudac nije izbrojao do 3. Pomalo neočekivano, ali zabavno uglavnom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Tam Nakano vs Mai Sakurai

Ovaj meč je bio i na papiru loš, a u praksi još lošiji. Tam naravno otvara bolje, sve do trenutka kad su izašle iz ringa. Mai tu pogađa Dropkick, i povratkom u ring zauzima Crossface poziciju. Kasnije na kutu ringa imamo podužu razmjenu šamara koju Mai prekida velikim Headbuttom, a kada je Nakano pala na mat Sakurai je pogodila solidan Elbow Drop. Bodyslam je bio zadnji ofenzivni potez Sakurai, prije nego li je Tam krenula u kontraofenzivu s German Suplexom, Spinning Kickom i Knee Strikeom. Na kraju nakon jednog High Kicka Tam pobjeđuje nekadašnju stable partnericu s Tiger Suplexom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Saki Kashima vs Himeka

Na početku Saki pruža ruku, no Himeka pogađa Lariat. Saki lagano stvara prednost bazičnim heel potezima, ali Himeka kontrira jednu Hurricanranu u Boston Crab. U nastavku Himeka ima problema s ostalim članicama Oedo Taia koje su ju napadale kad god su imale priliku. Nakon Kashiminog Uppercuta, Himeka ju diže na ramena i ostvaruje pobjedu Torture Rackom. Nakon što je sudac označio kraj meča ona je nastavila držati Saki, a onda su se uključile cure iz Oedo Taia u sukob pa je Himeka očistila ring i ostala stajati.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
AZM vs Maika

Još jedan dobar meč AZM i Maike. Odmah Maika hvata headlock, ali ubrzo kreće AZMina prednost. AZM ima dobar rad na Maikinoj ruci s Octopus Holdom i dva Armbreakera. Maika iza toga pogađa dobar Bodyslam i Vertical Suplex, međutim AZM vraća Diving Double Foot Stompom. Na kraju AZM u nekom polu high speedu hvata Azumi Sushi, ali neuspješno pa odmah udara high kick. Maika blokira jedan German Suplex i na kraju s Michinoku Driverom II odnosi pobjedu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Syuri vs Koguma

Meč počinje tako da Koguma bježi od Syuri oko ringa, ali Syuri ju sustiže i vraća u ring. Koguma ju stavlja u Camel Clutch Bear Pose, na što Syuri dodatno ludi i udara stiff kickove u Kogumina leđa. Iako je Koguma imala dobrih pokušaja kontri, Syuri nastavlja u svom MMA stilu kako u stand upu, tako i na parteru. Syuri pogađa Corner Famouser, ali Koguma to okreću u bezuspješni Kuma Roll a iza toga radi i German Suplex. Na kraju čini se da će Syuri pobijediti, te nakon par izmjena pinova na opće iznenađenje Koguma s Kuma Rollom pinuje šampionku.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Hazuki vs Saya Kamitani

Nije mi se svidio meč. Doslovno do samoga završetka gledali smo jedan prosječan midcard meč, i onda kad su shvatile da nisu zapravo ništa radile prebacile su iz druge brzine u petu. Od Hazukinog Headbutta stvari se počinju popravljati, a onda dobivamo i njen Diving Senton. Dobra razmjena Big Bootova, vodila je ka malom mat sekvencom gdje smo dobili kojekakve izmjene pinova. Kamitani tu izvlači bolji kraj, te nakon dva dobra Brainbustera odnosi pobjedu s 450 Splashom. Hazukijin nepobjedivi niz je prekinut.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Natsupoi vs Giulia

Dobro je ovo bilo. Nešto slično Tam vs Mai meču, samo nekoliko razina osobnije. Krenule su sa šamarima poniženja, a onda je Giuliji prekipjelo i krenula šakama tući Natsupoi što je sudac prekinuo i dao priliku Natsupoi da se vrati u meč. Finih par poteza je imala Natsupoi u vidu German Suplexa i Diving Crossbodya, a zatim i nekoliko jako dobrih kickova. Giulia se polako vraća i dobijamo izmjenu German Suplexa te Natsupoi izlazi kao pobjednica. Prilikom penjanja na kut ringa Giulia ju sustiže i s prelijepim Double Underhook Suplexom prizemljuje. Giulia izgleda kao da je u dominantnijoj poziciji, međutim Natsupoi zadnjim trzajima pokušava ostvariti brzi pin, no ne uspijeva. Giulia završava meč Glorious Driverom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Mayu Iwatani vs Ami Sourei

Cure otvaraju dobrim high speedom, a Sourei je tu bila snalažljivija i hvata Boston Crab iz kojeg Mayu odmah bježi. Dobili smo solidnu razmjenu chopova koju je Ami izdominirala te sa Spinning Samoan Dropom preokreće Mayu u još jedan Boston Crab. Iwatani se izvlači i nakon prekrasnog High Kicka u kutu pogađa Dropkick, no Ami se vraća s dobrim Lariatima. Sourei ju diže na ramena, ali Mayu kontrira u Crucifix Slam, a onda pogađa i Superkick. Za kraj Sourei pogađa još par Slamova, ali Mayu uspijeva u jednom trenutku uhvatiti Soureinu nogu i uhvatiti je u pin.

Sveukupno: Opet jedan jako dobar dan, s vrlo dobrim mečevima pa čak i rezultatima. Syuri i Hazuki su izgubile, a Iida i Giulia pobjedile. Sveukupno dobar event.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Hazuki814
2.Saya Kamitani58
3.Mayu Iwatani58
4.Ami Sourei68
5.Giulia68
6.MIRAI78
7.Momo Watanabe76
8.Natsupoi76
9.Mina Shirakawa44
10.Starlight Kid54
11.Saya Iida55
12.Suzu Suzuki30
13.Hanan70
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.AZM710
2.Himeka710
3.Utami Hayashishita68
4.Maika68
5.Koguma88
6.Tam Nakano46
7.Risa Sera56
8.Syuri66
9.Mai Sakurai76
10.SAKI54
11.Saki Kashima64
12.Unagi Sayaka52
13.Momo Kohgo60

Be the first to comment on "5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 10"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*