5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 1

Pre-Show Gauntlet Tag Team Match
Queen’s Quest (Hina & Miyu Amasaki) vs Oedo Tai (Fukigen Death & Starlight Kid) vs Oedo Tai (Momo Watanabe & Saki Kashima) vs Oedo Tai (Rina & Ruaka) vs STARS (Hanan & Koguma) vs Cosmic Angels (Natsupoi & Tam Nakano)

Solidan početak meča i dobar način da se publika zagrije za main card. Otvaraju Rina i Ruaka na jednoj strani, te Miyu i Hina na drugoj. Oedo Tai napada dok je druga strana nespremna. Queen’s Quest se pokušavaju vratiti u meč, ali na kraju ne uspijevaju. Rina pinuje sestru za prolazak dalje. Uslijedile su cure iz Oedo Taia protiv STARSa, a nakon par “heel” poteza Oedo Taia, Koguma uspijeva pinati Rinu. STARSi nisu gubili vrijeme i odmah prilikom ulaska napale su Kozuene. Cosmic Angelsi su se vrlo brzo pribrale i nakon par flashy poteza, Hanan ostaje s Tam u ringu gdje STARSi gube na German Suplex. U ring ulazi drugi tim Oedo Taia, Momo i Saki. Cure odmah napadaju Kozuene i dominiraju cijelo vrijeme, međutim na kraju Momo radi grešku gdje udara slučajno nogom Saki umjesto Natsupoi. Natsupoi je dobila tu prednost i nakon kraće izmjene pinova, Saki biva ta koja izvlači deblji kraj. Za kraj još jedan Oedo Tai tim. Ovoga puta Starlight Kid i Fukigen Death. Fukigen je zasigurno bolje krenula u meč, ali Natsupoi je lako predvidjela što će Fukigen napraviti pa joj i nije trebalo puno da uspostavi vodstvo i s Fairy Giftom odnese pobjedu. Uglavnom prosječan meč.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Momo Kohgo vs Mai Sakurai

Prilično bazično i jednostavno, ali u ovom meču mi nije smetalo. Cure su hrvale prema mogućnostima, i iako to nije na nekoj zavidnoj razini nije bilo loše. Momo je imala nekoliko kontri, međutim Sakurai je bila konzistentnija pogotovo pred kraj. Očekivana pobjeda za Mai Sakurai.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Saya Iida vs Ami Sourei

Snaga protiv snage. Jako dobro su otvorile stiff chopovima i tim igranjem na silu, a onda Iida lagano dolazi u prednost i koristi dosta tehnika i poluga iz partera kako bi pobjedila. Sourei se izvlači nekako i pogađa Powerbomb. Iida kickouta. Ami Sourei za kraj radi Vertical Suplex i tako ostvaruje prve bodove u ovom turniru.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
SAKI vs Unagi Sayaka

Možda sam imao prevelika očekivanja od ovoga meča, ali očekivao sam više. Svidjele su mi se igrice na početku s pružanjem ruke, ali vrlo brzo smo dobili izmjenu Big Bootova koja je donekle obilježila meč. Na kraju Unagi pogađa Swing Reverse STO, ali ne uspijeva kapitalizirati to. SAKI se vraća i s Vertical Suplexom uzima pobjedu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Risa Sera vs Maika

Fenomenalno. Odličan meč je ovo bio. Dobro su otvorile s meč pored ringa gdje je Risa Sera skupila prednost. Par trenutaka kasnije Maika pogađa prekrasan Superplex na koji Risa kickouta. Risa vraća Attitude Adjustmentom, ali ovoga puta Maika kickouta. Iza toga smo dobili još Scoop Slamom i Michinoku Driver kickout koji su izgledali savršeno. Nakon odlične serije Lariata Risa Sera hvata prednost i odnosi pobjedu s Diving Knee Dropom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Syuri vs AZM

Kakva mečina. AZM ponovno pokazala da zaslužuje puno veći push nego li ima. Odmah na početku smo dobili stiff kickove, jer je AZM htjela parirati Syuri. Nije prošlo puno vremena kad smo dobili jednu lijepu sekvencu na apronu/pored ringa gdje je AZM u prednosti i pogađa Double Foot Stomp. Nakon Armbrakera AZM dobivamo dio na kutu ringa gdje Syuri uspijeva doći u bolji položaj i pogoditi Superplex. Dobili smo prelijepi Legsweep od AZM, ali i odličan Sharpshooter od Syuri. Za kraj smo dobili nekoliko Azumi Sushia, pa čak i jedan od Syuri međutim niti jedan nije bio uspješan, te na samom kraju Syuri hvata AZM u Byakko i tako pobjeđuje prvi meč. Očekivana pobjeda Syuri, ali AZM je odradila lavovski posao. MOTN.


KAIRI & Nanae Takahashi vs Queen’s Quest (Lady C & Saya Kamitani)

Vrlo dobar high speed na početku meča između KAIRI i Kamitani, dok Lady C baš i nije imala sreće protiv veteranke. Nanae je bila dominantnija i spremnija. U nastavku Saya gura KAIRI s aprona, te nastavlja meč s Nanae gdje je čak bila i bolja, međutim KAIRI se vraća u ring prilično bjesna. KAIRI pogađa Flying Forearm i Boston Crab, ali Lady C spašava Sayu. Uslijedio je Spear od KAIRI, Spinning Kick od Kamitani i Spinning Backfist od KAIRI. Prekrasna sekvenca. Na kraju je Lady C i imala malo ofenzive nad Takahashi, međutim Nanae je puno iskusnija od Lady C pa je s Frog Splahsom meč privela kraju.

Nakon meča doznali smo buduće izazivače za World i Wonder titulu. KAIRI će se boriti protiv Kamitani za bijeli pojas, a Nanae protiv Syuri za crveni.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Mayu Iwatani vs MIRAI

Prazan početak meča. Ništa se nije zanimljivo događalo, sve do Mayuinog Suicide Divea na koji se MIRAI izmaknula, pa je Mayu primila jedan jako dobar bump. Mayu je još primila dva Powerbomba, a onda dala dva Superkicka. Meč je na kraju bio više naklonjen MIRAI, gdje je nakon nekoliko fantastičnih Lariata te s Fireman’s Carry Driverom uzela dva boda.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Himeka vs Utami Hayashishita

Loš početak meča. Zapravo i nije bio loš koliko dosadan. Otvorile su izmjenama Shoulder Tackleovima, pa je Himeka imala jedan solidan Single Leg. Iza toga su ubacile u 3 brzine više i krenula je jaka razmjena Lariata gdje su bile izjednačene. Nakon toga Himeka dominira raznim slamovima, pa čak pogađa i JP Coaster na koji Utami kickouta. Utami se vraća sa German Suplexom, međutim na kraju Himeka daje sve od sebe te s Lariatima i Powerbombom završava meč. Lijep završetak meča.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Hazuki vs Giulia

Izvrstan main event. Odmah je krenula akcija i odmah su izašle iz ringa te došle do rampe. Giulia pogađa Dropkick s Daichijinom asistencijom, dok joj Hazuki radi Big Boot gdje Giulia pada na stepenice, a zatim Hazuki radi Crossbody. Pored ringa Giulia je htjela Headbuttat Hazuki, međutim Hazuki se izmaknula i Giulia je udarila glavom od stup, da bi par trenutaka kasnije primila Suicide Dive. Natrag u ringu dosta izjednačena akcija, s dobrim potezima kao što su Backdrop Driver, Codebreaker i Diving Senton, na koji je Giulia kickoutala. Giulia je imala još koji ofenzivni potez prije nego li je Hazuki pogodila Michinoku Driver i Vertical Suplex za kraj. Jako dobar meč.

Sveukupno: Odličan prvi dan. Čak smo dobili 4 jaka meča, dok je ostatak carda bio u najmanju ruku prosječan. Sve u svemu dobro smo otvorili ovogodišnji 5 Star Grand Prix.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Hazuki12
2.MIRAI12
3.Ami Sourei12
4.Saya Kamitani00
5.Starlight Kid00
6.Momo Watanabe00
7.Natsupoi00
8.Mina Shirakawa00
9.Hanan00
10.Suzu Suzuki00
11.Saya Iida10
12.Mayu Iwatani10
13.Giulia10
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Syuri12
2.Himeka12
3.Mai Sakurai12
4.Risa Sera12
5.SAKI12
6.Tam Nakano00
7.Koguma00
8.Saki Kashima00
9.Unagi Sayaka10
10.Maika10
11.Momo Kohgo10
12.Utami Hayashishita10
13.AZM10

Be the first to comment on "5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 1"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*